Deputatul PDL pentru Diaspora, Eugen Tomac, fost consilier de stat la Palatul Cotroceni si secretar de stat, a declarat, joi, ca nu a ocupat nicio zi ilegal locuinta RA-APPS de 71 mp si ca a solicitat de la inceput Regiei cel mai mic apartament posibil.

"Nu am stat nicio zi ilegal in acel spatiu, pentru care am avut baza legala ca fost secretar de stat si consilier de stat", a declarat Tomac, pentru MEDIAFAX, aratand ca a notificat RA-APPS pe 7 ianuarie a.c. asupra parasirii locuintei, dupa ce pe 21 decembrie a depus juramantul de deputat.

De asemenea, el a aratat ca in februarie 2010, cand era secretar de stat la Departamentul pentru Romanii de Pretutindeni, a solicitat RA-APPS cel mai mic apartament pe care il avea Regia disponibil la acel moment.

"Am solicitat locuinta de serviciu la un an dupa ce am fost numit secretar de stat. Sunt demnitarul cu cel mai mic spatiu de pe lista, nu a fost vorba de o vila sau o locuinta de lux", a sustinut Tomac, caruia DRP si Administratia Prezidentiala i-au asigurat plata chiriei lunare de 557 lei pentru apartamentul central cu trei camere de 71 mp, in Strada Edgar Quinet, din zona Piata Universitatii.

Deputatul PDL a mai aratat ca nu mai locuieste in apartamentul RA-APPS, ca s-a mutat inainte de termenul legal de 30 de zile, el optand pentru inchirierea unei locuinte particulare in baremul de 4.000 de lei stabilit pentru parlamentari.

Guvernul a prezentat miercuri lista chiriasilor RA-APPS, inclusiv categoria persoanelor fizice "care nu mai sunt indreptatite sa detina locuinta de serviciu", pe care figureaza, printre altii, Eugen Tomac.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.