Premierul Victor Ponta afirma ca cea mai mare cantitate de demagogie este in educatie, deoarece "ticalosia groaznica" legata de licentierea educatoarelor si invatatoarelor pe care PDL ii cere sa o indrepte a fost prevazuta chiar in Legea educatiei promovata de fostul ministru Funeriu.

"Cea mai mare cantitate de demagogie s-a strans la zona de educatie. Demagogie exista in toate domeniile. Nu mi s-a parut nimic mai penibil, totusi record intr-o tara in care demagogia se foloseste, decat apelul disperat al doamnei Turcan si al domnului Preda de la PDL, care m-au rugat sa indrept ticalosia groaznica, oribilitatea, de a cere educatoarelor si invatatoarelor sa faca studii superioare. De ce spun asta? Pentru ca sunt total de acord cu doamna si cu domnul de la PDL, avand in vedere ca aceasta odiosenie este prevazuta in articolul 247 din Legea educatiei a domnului Funeriu, adoptata prin asumarea raspunderii Guvernului. Faptul ca doi lideri marcanti ai PDL imi cer sa indrept ticalosia facuta de Guvernul PDL si de domnul Funeriu este exact ceea ce-mi doresc", a spus Ponta in sedinta de guvern, potrivit MEDIAFAX.

El i-a cerut ministrului Educatiei sa explice public care sunt cauzele care au produs neintelegere in randul opiniei publice, inclusiv in ceea ce priveste institutia de invatamant care va contine clasa pregatitoare, respectiv scoala sau gradinita.

"Dumneavoastra, domnule ministru, insa trebuie sa explicati lucrurile astea. Trebuie sa explicati cum a fost cu clasa zero, marea reforma in educatie, in care de fapt a mutat copiii pentru ca n-aveau loc la gradinita, i-a mutat la scoala. Aia a fost toata marea reforma, ca n-aveam loc pentru ei la gradinite. Zisese o doamna ministru ca face vreo 200 de gradinite, n-a facut niciuna si, neavand loc la gradinite, i-a mutat cu forta la scoala ca sa aiba loc", a adaugat Ponta.

Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 92 aprobata in 18 decembrie 2012 prevede ca "educatorii si invatatorii incadrati in sistemul national de invatamant au dreptul sa isi continue activitatea in functiile didactice din invatamantul prescolar, respectiv invatamantul primar pe care le ocupau, cu conditia absolvirii studiilor universitare de licenta, in profilul postului, in cel mult 6 ani de la intrarea in vigoare a prezentei ordonante de urgenta".

Citeste si:
Vasile Blaga îi dă replica lui Băsescu: ”PDL nu poate fi reînviat...
Vasile Blaga îi dă replica...

Presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), Simion Hancescu, a spus ca actul normativ va trebui modificat in Parlament, deoarece inclusiv oamenii care au 35 - 40 de ani de cand sunt la catedra, si care ar trebui sa iasa la pensie in cativa ani, sunt vizati de aceasta ordonanta.

Liderul PDL Cezar Preda i-a cerut premierului Victor Ponta sa anuleze aceasta ordonanta, afirmand ca masura umileste si aduce la disperare peste 40.000 de profesori.

Purtatorul de cuvant al PSD, Catalin Ivan, a declarat insa ca, prin OUG 92/2012, Guvernul USL a actionat "pentru a le permite educatorilor si invatatorilor sa ramana in sistem, lucru pus in pericol de Legea educatiei nationale nr. 1/2011 propusa si votata de PDL".

Purtatorul de cuvant al PSD declara ca reprezentantii PDL trebuie "sa lase deoparte ipocrizia" si "sa isi asume greseala pentru Legea nr. 1/2011 – cea care a introdus obligativitatea studiilor universitare pentru educatori si invatatori".

Citeste si:
Claudiu Năsui face dezvăluiri șocante despre 9 membri PNL
Năsui, dezvăluiri șocante...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.