Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a declarat ca persoanele vinovate de intarzierea platii salariilor angajatilor CFR "vor pleca acasa" si ca spera ca salariile sa fie achitate miercuri, cel tarziu joi.

"Vreau sa ma conving ca azi, sau cel tarziu maine, oamenii vor primi salariile", a spus ministrul.

El a adaugat ca va face o analiza, iar cei vinovati de neplata la timp a salariilor vor plati.

"Nu stiu cine va pleca acasa, dar sigur vor fi oameni care vor pleca", a spus el, potrivit MEDIAFAX.

Fenechiu a aratat ca si anul trcut in ianuarie au fost intarzieri la plata salariilor, iar intarzierea din 2013 - insumand 49 milioane lei doar pentru CFR Infrastructura - s-a datorat unei "chestiuni procedurale complexe".

Potrivit lui Fenechiu, in mod normal ministrul nu trebuie sa se implice in managamentul companiilor, dar in aceasta dimineata a primit zeci de telefoane pe acest subiect.

El va discuta cu premierul Victor Ponta posibilitatea de a controla toate plati din companiilor din subordinea Ministerului Transporturilor.

Angajati de la CFR Calatori si CFR Infrastructura au oprit spontan lucrul, miercuri dimineata, in jurul orei 7.00, nemultumiti ca nu si-au primit integral salariile pe luna decembrie. Greva spontana s-a incheiat la ora 9.00, cand trenurile care au stationat aproximativ doua ore in gari au fost puse in miscare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.