Eurodeputatul PDL Monica Macovei anunta ca l-a dat in judecata pe europarlamentarul PSD Catalin Ivan "pentru repetatele acuzatii mincinoase, denigratoare si defaimatoare", conform carora ea ar fi fost anchetata de o "Comisie de etica" a Parlamentului European.

Monica Macovei a facut anuntul, marti, pe blogul sau.

"Am dat in judecata si postul Antena 3 care a preluat acuzatiile mincinoase ale lui Catalin Ivan fara nicio verificare si a adaugat comentarii denigratoare la adresa mea. Am depus in instanta cele doua actiuni civile pe data de 28 decembrie 2012", precizeaza Macovei.

Potrivit MEDIAFAX, ea argumenteaza ca acuzatiile lansate de Ivan "au fost infirmate de oficiali ai Parlamentului European printr-o scrisoare" in care se spune ca e vorba despre "informatie falsa, acuzatie falsa si [...] de neacceptat".

"In loc sa isi ceara scuze publice ca a dezinformat opinia publica si ca a mintit, Catalin Ivan a continuat sa ma atace si sa ii denigreze inclusiv pe membrii Parlamentului European care i-au dezmintit minciunile. Atitudinea vadit rauvoitoare si declaratiile mincinoase ale lui Catalin Ivan nu pot fi justificate sau scuzate de faptul ca s-a aflat in campanie electorala. Declaratiile sale sunt cu atat mai grave cu cat este seful delegatiei PSD in Parlamentul European si stie foarte bine comisiile si procedurile din Parlamentul European, inclusiv faptul ca acesta nu are o «Comisie de etica»", arata Macovei.

Eurodeputatul PDL mentioneaza ca postul Antena 3 a preluat afirmatiile lui Ivan fara sa le verifice cu ea si la Parlamentul European si a fost de "rea credinta" prin difuzarea acuzatiilor de natura sa-i distruga imaginea, reputatia si credibilitatea.

"Este vadit ca exista o campanie de denigrare impotriva mea gandita de USL si «Vocea Rusiei». Asta dovedeste ca ii deranjeaza ca vorbesc si expun ilegalitatile pe care USL le comite. Voi continua sa fac asta (...) Campania USL nu ma sperie si ii asigur pe toti ca voi continua sa atrag public atentia ori de cate ori legea va fi incalcata ori drepturile oamenilor vor fi amenintate", afirma Macovei.

Ea mai arata ca la o campanie similara de denigrare a fost supusa de PSD si cand, in calitate de avocat si membru al APADOR-CH, facea plangeri la CEDO pentru romanii ale caror drepturi au fost incalcate de autoritati ale statului, adaugand ca pana in prezent a castigat 20 de cazuri, iar acestea au determinat de fapt schimbari legislative si in practica autoritatilor.

Citeste si:
Claudiu Năsui face dezvăluiri șocante despre 9 membri PNL
Năsui, dezvăluiri șocante...

Afirmatiile vizate de plangerea Monicai Macovei au fost facute de europarlamentarul PSD in luna noiembrie a anului trecut, in perioada campaniei electorale.

"Sunt doua plangeri adresate Presedintelui Parlamentului European Martin Schulz. Prima facuta de delegatia USL din Parlamentul European in vara acestui an in care Monica Macovei era acuzata ca fiind varful de lance al unei campanii de dezinformare a deputatilor europeni si de defaimare a Romaniei. A doua dateaza din 19 octombrie 2012 si a fost semnata la Stockholm de catre toti directorii de agentii europene ca raspuns la campania de dezinformare si de defaimare a doamnei Jaqueline McGlade, directorul Agentiei Europene de Mediu. Sunt doua documente cat se poate de oficiale, usor de gasit si verificat", sustinea Ivan, intr-o postare pe pagina sa de Internet.

Citeste si:
Charles Michel nu va participa la alegerile pentru Parlamentul...
Charles Michel nu va...

El argumenta ca acea "Comisie de etica" la care facea referire este prevazuta de regulamentele PE.

Citeste si: Macovei: Catalin Ivan fabuleaza si intoxica presa. Nu exista o Comisie de Etica in PE


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.