Vicepremierul Liviu Dragnea a sustinut, luni, ca masurile prezentate de ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, intre care eliminarea finantarii pentru spitalele private, nu au fost discutate in Guvern, el apreciind ca declaratia acestuia a fost "neinspirata".

"Am vazut declaratia domnului Nicolaescu legata de trecerea spitalelor in subordinea autoritatilor locale. Am avut o discutie cu el, a ramas ca saptamana asta sa ne punem de acord. Nu cred ca a fost foarte inspirata declaratia", a spus Dragnea, potrivit MEDIAFAX.

El a precizat ca a fost sunat de mai multi primari si presedinti de Consilii Judetene in legatura cu acest lucru.

"Mai multi primari, presedinti de CJ m-au sunat in aceste zile. Cand au fost trecute spitalele in subordinea autoritatilor locale aveau foarte multe datorii, nu a fost un management bun cat au fost in subordinea Ministerului Sanatatii, iar dupa ce au trecut la autoritatile locale, au fost curatate datoriile, managementul s-a imbunatatit", a spus Dragnea.

El a precizat ca, in cea ce priveste finantarea spitalelor private, probabil Nicolaescu va fundamenta si argumenta o astfel de masura.

Dragnea a spus ca masurile respective nu au fost discutate in Guvern.

"Nu s-au discutat aceste masuri in sedinta de Guvern. Ar fi bine pentru toti ministrii ca inainte sa faca declaratii despre intentii majore ale ministerului pe care il conduc sa aiba o discutie in Guvern sau macar cu primul-ministru", a spus Dragnea.

Citeste si: Nicolaescu: 90% dintre romani sunt saraci si traiesc din asigurari sociale de sanatate


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.