Analistul politic Andrei Safonov, fost deputat in Parlamentul Republicii Moldova, este de parere ca a venit momentul potrivit pentru dezmembrarea Romaniei.

Intr-un comentariu pe site-ul nr2.ru, Safonov sustine ca, in cadrul unei intalniri la Cernauti, Ucraina si Rusia vor avea o discutie despre coordonarea eforturilor de lupta impotriva "expansionismului romanesc".

"Faptul ca la 13-14 ianuarie la Cernauti va avea loc o intalnire a ministrilor de Externe a Ucrainei si Rusiei - Leonid Kozhar si Serghei Lavrov - nu este intamplator. Romania are pretentii pentru nordul Bucovinei. Asa ca pe langa reglementarea transnistreana nu este exclus ca Moscova si Kievul vor discuta si despre coordonarea eforturilor de lupta contra expansionismului romanesc", scrie analistul politic, potrivit adevarul.ro.

Safonov este de parere ca va fi dificil pentru Rusia si Ucraina sa obtina rezultate impotriva "urmasilor lui Ion Antonescu", intrucat Romania beneficiaza de aliati puternici precum UE, SUA si NATO.

"Trebuie sa spunem deschis: singurul mod de a scapa odata si pentru totdeauna de pericolul romanesc - aceasta este incetarea existentei statului roman si disparitia sa de pe harta politica a lumii", afirma Safonov.

Analistul politic vorbeste si despre cum poate fi distrus statul roman. Acesta este de parere ca toate statele (Rusia, Ucraina, Serbia, Ungaria, Bulgaria si Republica Moldova) care au avut de suferit din cauza Romaniei ar trebui sa-si uneasca eforturile pentru "aceasta cauza nobila".

Drept urmare, Moldova din teritoriul romanesc ar urma sa se uneasca cu Republica Moldova sau sa devina un stat independent, Ucraina ar incorpora regiunile unde locuiesc ucrainieni, iar Rusia ar putea institui un patronaj asupra minoritatii ruse din Romania.

Safonov considera ca Ungaria are tot dreptul sa preia "pamanturile sale istorie" (Transilvania), iar Bulgaria ar urma sa indexeze o parte din Dobrogea.

Citeste si:
Sondaj INSCOP: Aproape 40% dintre români sunt de părere că Ucraina...
Sondaj INSCOP: Aproape 40%...

In acest fel, s-ar crea premise pentru restabilirea Valahiei, care ar putea reveni la monarhie, dar nu sub conducerea Regelui Mihai, mai precizeaza analistul politic.

Concluzia lui Safonov este la fel de "spectaculoasa". El considera ca, astfel, Romania s-ar transforma din vanator in vanat, iar singura solutie pentru o viata mai linistita in regiune ar fi disparitia de pe harta lumii a statului roman.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.