Legea insolventei va fi modificata in acest an, actul normativ fiind contestat de foarte multi oameni de afaceri, a declarat, vineri, ministrul delegat pentru IMM, Turism si Mediul de Afaceri, Maria Grapini.

"Legea insolventei este pe masa de lucru a Guvernului. Extrem de multi din mediul privat spun ca legea este paguboasa pentru cei corecti, in conditiile in care furnizorii nu isi mai pot incasa banii pentru ca partenerii lor intra in insolventa. Deci, avem in program modificarea Legii insolventei", a spus Grapini, potrivit MEDIAFAX.

Potrivit unor surse oficiale, modificarile aduse legii vor viza introducerea unor conditii mai stricte de intrare in insolventa si micsorarea duratei de inchidere a acesteia.

In primele 11 luni ale anului trecut numarul firmelor care au intrat in insolventa a scazut cu 1,7% fata de perioada similara din 2011, cand 15.410 de societati au ajuns in incapacitate de plata, potrivit Oficiului National al Registrului Comertului. Firmele cu activitati in comertul cu amanuntul sunt cele mai afectate de lipsa lichiditatilor, domeniu urmat de sectorul transporturilor si depozitarii si de industria prelucratoare. La finele lunii noiembrie erau active in Romania peste un milion de firme.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.