Europarlamentarul PDL Cristian Preda comenteaza pe blog situatia presedintelui fondator al PC, Dan Voiculescu, ales senator dar care inca nu a depus juramantul, mentionand ca Statutul alesilor spune ca, daca nu faci acest lucru, mandatul e invalidat si cerand clarificarea situatiei.

Potrivit MEDIAFAX, Preda mentioneaza ca a trecut o luna de la scrutinul din 9 decembrie 2012 si Dan Voiculescu, desi ales cu un scor zdrobitor, nu e inca senator.

"Dl. Voiculescu nu a depus juramantul, iar statutul alesilor spune ca, daca nu faci acest lucru, mandatul e invalidat", adauga eurodeputatul PDL intr-o postare intitulata "Voiculescu a renuntat la mandat?".

Cristian Preda aminteste ca Dan Voiculescu a indicat pe blog motive medicale care l-ar fi impiedicat sa depuna juramantul, "obtinand astfel un fel de amanare".

"Nimeni nu a fost curios sa afle ce s-a (mai) intamplat. Deunazi, presa a consemnat insa faptul ca Dan Voiculescu a aparut totusi in public, si anume la Viena. Daca a ajuns in capitala Austriei, probabil ca Dan Voiculescu ar putea ajunge si la Palatul Parlamentului", continua Preda.

El le solicita colegilor sai din Parlament sa clarifice situatia.

"Voiculescu a depus oare la secretariatul Senatului un certificat medical? Cine a aprobat amanarea? Crin Antonescu? Altcineva? Exista un termen? Se va ajunge la invalidare?", continua Preda.

In opinia sa, "e curios ca, dupa ce anul trecut a demisionat din Senat - s-a sugerat ca ar fi facut-o pentru a nu mai fi judecat la Inalta Curte!? -, Dan Voiculescu pare sa evite acum preluarea unui mandat, pentru care a candidat totusi in urma cu cateva saptamani".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.