Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, i-a cerut premierului Victor Ponta, sa inceteze "orice forma de santaj a primarilor" cu banii de la buget.

Emil Boc a declarat, miercuri ca premierul trebuie doar sa administreze bugetul, care este din banii cetatenilor, scrie MEDIAFAX.

"Ii cer lui Victor Ponta sa inceteze imediat orice forma de santaj a primarilor si administratiilor locale cu banii de la bugetul de stat. Acesti bani sunt ai cetatenilor, nu ai lui Victor Ponta. Premierul trebuie sa inceteze orice forma de trafic de influenta, de santaj sau presiune asupra administratiilor locale si a primarilor care nu ii canta in struna, pentru ca acei bani trebuie doar sa ii administreze, nu sa fie vataful bugetului public national", a spus Boc.

Acesta a adaugat ca Victor Ponta ar trebui sa isi aduca aminte de faptul ca a fost in opozitie si de vorba "ceea ce tie nu-ti place, altuia nu-i face”.

"Daca nu intelege acest lucru, va trebui sa ne aparam cu mijloace juridice”, a afirmat Boc.

Ce se intampla cu primariile care nu vor mari taxele?

Boc a mai precizat ca premierul "s-a tinut doar pe jumatate de cuvant" la adoptarea ordonantei privind taxele locale, deoarece din anul 2014 indexarea impozitelor va deveni obligatorie, insa apreciaza faptul ca ordonanta a fost adoptata.

"E bine ca premierul Victor Ponta a adoptat ordonanta privind taxele si impozitele locale, dar este pacat ca o face doar impins de la spate, dupa ce au trecut aproape zece zile din noul an. (...) Pe de alta parte, s-a tinut doar pe jumatate de cuvant, pentru ca a lasat din 2014 sa fie obligatorie majorarea taxelor si impozitelor locale cu 16 la suta. Doar pentru 2013 s-a lasat optional, in timp ce pentru anul viitor indexarea devine obligatorie, a spus Boc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.