Prim-ministru Victor Ponta a declarat ca in anul in care urmeaza Executivul pe care il conduce nu va recurge la taieri ale pensiilor si ale salariilor angajatiilor din sectorul bugetar.

"Nu vor mai fi masuri de austeritate, pentru ca nu cred ca mai avem nevoie de austeritate, ci de disciplina a multor zone in care exista foarte multa risipa. N-am promis niciodata si nu aveam cum sa promit ca inafara de reintregirea salariilor bugetarilor nu o sa putem sa dam inapoi tichetele de masa, al 13-lea salariu si toate celelalte lucruri pe care as vrea sa le dam, dar stiam ca nu le putem da si de aceea nici nu le-am promis", a declarat Victor Ponta pentru rtv.net.

"Nu taiem niciun fel de salariu, de pensie, nici vorba de asa ceva, doar ca este normal dupa niste alegeri sa existe niste asteptari de cresteri care sa depaseasca asteptarile si posibilitatile reale. Ceea ce am promis si ma voi tine de promisiune este faptul ca nu vom creste cheltuielile bugetului", a spus prim-ministru.

Guvernul va reanaliza sporurile din toate ministerele si companiile de stat si va revizui sistemul de salarizare public, asa incat diferenta actuala de 1-10 dintre venitul cel mai mare si cel mai mic sa scada la 1-3,iar drepturi salariale suplimentare sa fie acordate doar angajatilor cu salarii mici.

Noul sistem de salarizare este deja in analiza Guvernului, a anuntat premierul Victor Ponta.

"Facem un pic de echilibru in asa fel incat intre venitul cel mai mic intr-o institutie si venitul cel mai mare sa nu mai fie cum e acum, diferenta de la 1 la 10, vreau sa fie de la 1 la 3 sau la 4 (...) Gasim o solutie de salarizare corecta", a spus Ponta, citat de MEDIAFAX.

El a aratat ca Guvernul lucreaza la o noua gandire fiscala, care va fi aplicata inclusiv in cazul angajatilor din Ministerul de Interne, precum generalii si coloneii cu salarii mari.

"In acest moment, si politistul pe care eu il iau duminica noaptea si il trimit la accidente, incendii, zapada, si sutele de generali si colonei care stau, ascut creioane si se ocupa de barfe prin minister tot aceleasi drepturi primesc, doar ca unul le primeste la salariu de 10 milioane (lei vechi-n.r.), iar altul le primeste la salariu de 100 milioane, ori lucrul asta cred ca ar trebui sa-l schimbam odata si o data. Nu mi se pare corect sa te faci ca lucrezi la stat si sa ai 150 milioane pentru ca stai intr-un birou. Cand ai salariu 80 milioane poate nu trebuie sa iti mai dau si bani de hrana si echipament, il dau celui care are 10 milioane si sta in strada", a afirmat seful Guvernului.

Citeste si:
Victor Ponta, reproș pentru protestatarii de mediu: „Nu s-au mai...
Victor Ponta, reproș pentru...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.