Ministrul Justitiei, Mona Pivniceru, a transmis joi presedintelui Traian Basescu propunerile pentru numirea lui Tiberiu Nitu in functia de procuror general al Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie si a lui Ioan Irimie in functia de procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie.

Ministerul Justitiei aminteste in comunicatul de presa emis ca, "potrivit dispozitiilor art.54 alin. 1 din Legea 303/2004, procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie sunt numiti de Presedintele Romaniei, la propunerea ministrului Justitiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minima de 10 ani in functia de judecator sau procuror, pe o perioada de trei ani, cu posibilitatea reinvestirii o singura data".

La sfarsitul lunii noiembrie, sectia pentru procurori a CSM a avizat negativ numirea lui Ioan Irimie si a lui Tiberiu Nitu la conducerea DNA, respectiv in functia de procuror general, ambii inregistrand cinci voturi "impotriva" si unul favorabil.

Citeste si: Ponta, despre numirea procurorilor sefi: O audiere de mascarada


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.