Mircea Dinescu a vorbit despre Romania la 23 de ani de la Revolutie, precizand ca nu are catusi de putin entuziasm pentru acest capitalism, din moment ce avem o clasa politica semianalfabeta.

"Pe vremea aia stiam ca era Ceausescu semianalfabet. Si nevasta-sa. Nea Nicu avea patru clase, Elena avea trei clase, dar in fine pe urma ei s-au mai lustruit cat de cat. Dar Ceausescu macar avea consilieri profesionsti. Acum este o clasa politica semianalfabeta. Cu exceptiile de rigoare. Si entuziasm pentru acest capitalism nu am catusi de putin", a comentat Mircea Dinescu, citat de wall-street.ro.

Fostul presedinte Ion Iliescu a declarat ca, la 23 de ani de la Revolutie, scena politica a devenit o confruntare a intereselor private, a "intereselor celor ce au si celor ce n-au", precizand ca cei care regreta viata dinainte de 1989 o fac motivat, in lipsa de certitudini.

"In toate generatiile sunt de toate, si oameni onesti si... apar interese inevitabile. Am intrat intr-o lume in care predomina interesul, proprietatea privata si capitalul inseamna interes privat si se confrunta interesele celor ce au si celor ce n-au. Deci am intrat intr-o societate care are de toate si unde confruntarea intereselor domina din spatele... si confruntarile politice, economice si sociale", a mai sustinut Iliescu.

Citeste restul declaratiilor pe wall-street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.