Premierul Victor Ponta a exclamat "Habemus Guvernus", vineri, dupa iesirea de la intalnirea cu liderul PNL Crin Antonescu, el aratand ca cei trei noi ministri delegati vor primi atributiile specifice functiilor prin OUG de reorganizare a Executivului, care va fi data sambata.

"Ceea ce primeste fiecare ministru in parte: doamna Varga primeste direct, maine, prin OUG de reorganizare a Guvernului, atributiile privind conducerea pe domeniu - Ape, Paduri, Piscicultura; domnul Nita pe Energie, doamna Grapini pe Turism, IMM si Mediu de afaceri", a spus Ponta.

El a explicat ca decizia de a-i face pe cei trei ministri delegati din ministri plini a fost o decizie functionala si institutionala pe care au inteles-o toti colegii sai din USL.

"Nu mai facem inca trei departamente juridice, de contabilitate, de personal pentru trei institutii noi. Departamentul juridic, contabilitatea, personalul de la Finante, Economie, Mediu raman cele actuale", a spus Ponta, potrivit MEDIAFAX.

El a precizat ca un alt motiv al acestei decizii privind ministrii delegati este legat de Programele Operationale Sectoriale.

"Ar fi fost extrem de complicat sa punem in pericol programele prin spargerea institutiilor care beneficiaza de functii", a spus Ponta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.