"Scanteia" neintelegerilor dintre PSD si PNL a reprezentat-o intentia PSD de a trece ANAF in subordinea primului-ministru, in conditiile in care ANAF era parte a Ministerului Finantelor, portofoliu care revenea liberalilor, prin Daniel Chitoiu, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din USL.

Premierul Victor Ponta declarase, miercuri, in conferinta de presa in care a prezentat membrii Cabinetului Ponta II, raspunzand unei intrebari, ca ANAF nu trece in subordinea sa si ca va ramane la Finante.

Sursele citate au sustinut ca, in pofida acestei declaratii, Ponta ar fi intentionat sa treaca prin OUG, ANAF in subordinea sa, ceea ce l-ar fi lasat pe viitorul ministrul de Finante, Daniel Chitoiu, fara o parte din portofoliu.

Pe de alta parte, programul de guvernare prezentat joi de Guvern includea restructurarea ANAF, a Garzii Finaciare si a Vamilor, toate institutiile acestea apartinand ministerului Finantelor.

Potrivit programului de guvernare, aceasta reorganizare implica "simplificarea fiscalitatii", ceea ce, potrivit surselor mentionate, ar fi insemnat conturarea unei singure Autoritati Nationale.

Mai mult, sursele citate au aratat ca Ponta ar fi intentionat sa treaca si CNADNR in subordinea sa, iar prefecturile ar fi urmat sa treaca din subordinea liberalului Radu Stroe in subordinea social-democratului Liviu Dragnea.

Neintelegerile ar fi avut la baza, astfel, "jocul politic" privind atributiile fiecarui ministru, lucruri mult mai importante decat portofoliile in sine.

Sursele au aratat ca obiectul negocierilor il fac, in continuare, si institutiile din subordinea unui ministru plin, dar si atributiile unui ministru delegat, care, in lipsa acestora, devine practic subordonat al ministrului de pe domeniu, care e ordonator de credite.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.