Traian Basescu a anuntat, luni, la consultarile cu partidele de la Palatul Cotroceni, ca in 11 ianuarie va veni o noua misiune de experti a Comisiei Europene in vederea finalizarii raportului pe MCV, el aratand ca pana atunci trebuie rezolvate "restantele parlamentare".

Seful statului a subliniat ca aceste restante trebuie sa fie "o prioritate zero" a noului Parlament deoarece raportul MCV este important pentru aderarea la spatiul Schengen, pentru a nu da ocazia la Consiliul JAI din martie unor tari UE sa ceara o noua amanare a deciziei de aderare a Romaniei si Bulgariei, scrie MEDIAFAX.

"In vederea raportului pe Justitie, incepand cu 11 ianuarie, sau 11, 12 ianuarie, vom avea o noua vizita a Comisiei Europene. In modul cel mai sincer, va spun ca ma ingrijoreaza faptul ca avem restante parlamentare si nu vreau sa le numesc, le stiti foarte bine. Deci, acest punct v-as ruga sa il aveti in vedere ca o prioritate zero a viitorului Parlament, dincolo de validarea Guvernului, pentru ca depinde foarte mult abordarea politicului pentru ca Schengen sa fie un succes", a declarat Basescu.

Basescu: In martie se discuta Schengen. Sper sa nu facem nicio trasnaie pana atunci

El a mentionat faptul ca exista tari care tot timpul au suspectat "lipsa de apetit a clasei politice din Romania pentru libertatea justitiei" si carora nu le trebuie data ocazia sa amane din nou decizia privind aderarea Romaniei la Schengen.

"N-as vrea sa dam ocazia unor tari care tot timpul ne-au suspectat pe lipsa de apetit a clasei politice pentru libertatea justitiei, nu as vrea sa le dam ocazia ca la urmatorul JAI, in martie, sa spuna ca avem o problema cu Romania, sa ne mai gandim pentru urmatorul JAI", a spus presedintele.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.