Presedintele Basescu le-a cerut liderilor partidelor, in intalnirea de luni de la Cotroceni, sa nu stimuleze traseismul, el aratand ca, desi a sustinut votul uninominal, acum nu poate spune ca acesta nu a fost o greseala si apreciind ca uninominalul se poate introduce doar atunci cand este echilibru.

"Vreau sa mai stiti un lucru: din punctul meu de vedere, cred ca ar trebui sa nu stimulati traseismul. Avem o lectie si unii, si altii din legislatura trecuta si parerea mea este ca ne-a facut mult rau traseismul politic. Am convingerea ca si unii, si altii ne-am invatat lectia: ce inseamna majoritati d-astea conjuncturale, fara ideologii", le-a spus Traian Basescu liderilor partidelor parlamentare, transmite MEDIAFAX.

El a apreciat ca si votul a aratat ca electoratul nu este pregatit pentru uninominal.

"Si va trebui sa gasiti solutii. (...) Stiu, este un repros pe care mi-l puteti face, eu am venit cu solutia votului nominal. Dupa ce vezi ce s-a intamplat, nu poti sa nu spui: «Dom'le, a fost o greseala». Pe de alta parte, modul cum s-a scris legea nu-l puneti la mine. Cautati-i pe domnul Parvulescu si domnul Hrebenciuc si domnul Olteanu de la liberali", le-a mai spus Traian Basescu liderilor partidelor parlamentare.

"In acelasi timp, eu sunt convins ca votul uninominal nu se poate introduce decat atunci cand este un echilibru. Acum dezechilibrul e atat de mare, incat... 2008 ar fi fost un moment potrivit: PSD, PDL erau destul de echilibrate", a adaugat presedintele.

Inregistrarea video a consultarilor presedintelui Traian Basescu cu reprezentantii partidelor si ai minoritatilor nationale din Parlament, care au avut loc luni la Cotroceni, a fost transmisa presei de Administratia Prezidentiala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.