Aproximativ 50 de revolutionari au cerut demisia premierului Victor Ponta, fiind nemultumiti ca nu le-au fost reintregite indemnizatiile.

Liderii revolutionarilor, care au luat cuvantul in plenul sedintei festive de comemorare a victimelor Revolutiei Romane din 1989, de la Timisoara, au cerut autoritatilor locale, primarului Nicolae Robu si prefectului Eugen Dogariu, prezenti in sala, sa opreasca "politica de exterminare a revolutionarilor". Acestia au cerut sa fie exclusi acei "revolutionari falsi", iar indemnizatiile primite de cei ramasi pe liste sa fie reintregite, potrivit MEDIAFAX.

"Noi nu am cerut aceasta lege, dar stiti cum e, daca dai unui copil o jucarie, e mai greu sa o iei dupa aia. Oamenii si-au facut planuri, iar acum sunt exterminati (…) Mai, Victoras - iepuras, ai grija ce faci", a cerut unul dintre liderii revolutionarilor, Tudorin Burlacu.

"Domnul Ponta, primul-ministru, a uitat un lucru, iarna cad doua lucruri: zapada si Guvernul", a spus un alt lider al revolutionarilor, in timp ce revolutionarii aflati in sala au strigat "Demisia!".

Manifestarile dedicate Revolutiei din Decembrie 1989 de la Timisoara vor continua, duminica, la ora 19.30, cand pe treptele Catedralei Mitropolitane vor fi aprinse candele in memoria victimelor Revolutiei.

Un al doilea mars de comemorare va avea loc, luni, in 17 decembrie cand Timisoara se va afla in doliu, conform unei dispozitii a primarului Nicolae Robu. Luni, toate institutiile din municipiu vor cobori in berna drapelul Romaniei, in memoria victimelor.

Tot luni, in jurul orelor 14.00, va avea loc slujba de pomenire a eroilor martiri si parastasul, la Cimitirul Eroilor, unde vor fi depuse coroane de flori. Seara, de la ora 19.00, este programat un moment de reculegere cu lumanari pe treptele Catedralei Mitropolitane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.