Crin Antonescu a declarat, vineri, la Alexandria, ca Legea electorala pe care s-au organizat alegerile parlamentare a fost declarata constitutionala de catre Curtea Constitutionala, iar judecatorii nu au atributii in a decide asupra alegerilor, indiferent de efectele aparute.

Potrivit MEDIAFAX, Antonescu a fost intrebat cum vede reactia Curtii Constitutionale cu privire la Legea pe care au fost organizate alegerile parlamentare din 9 decembrie, in raport cu legea uninominalului pur.

"Remarc numai ca se adauga inca o serie de contradictii in filosofia Curtii Constitutionale in aceasta componenta. Fiind vorba de un punct de vedere al Curtii, un punct de vedere aici extrem de modest al lor personal, lucrurile nu au semnificatii si consecinte politice", a precizat Antonescu.

La randul sau, secretarul general al PSD Liviu Dragnea a precizat ca judecatorii Curtii Constitutionale nu au atributul de a se pronunta asupra mandatelor de parlamentari rezultate din srutinul din 9 decembrie.

El a precizat ca exista o mare problema in ceea ce priveste mandatele alocate suplimentar, in cazul carora nu se pot organiza alegeri partiale, dar si in ceea ce priveste modul in care poate fi explicat alegatorilor existenta a doi parlamentari in acelasi colegiu electoral.

Ulterior, Antonescu a intervenit pentru a preciza ca inclusiv Curtea Constitutionala a declarat conformitate cu Legea fundamentala actuala lege electorala.

"Mecanismul e simplu, ai o lege electorala pe baza careia se desfasoara alegerile. Aceasta lege daca este suspecta de a fi neconstitutionala – ea, legea este atacata la Curte, Curtea se pronunta. Asupra acestei legi Curtea s-a pronuntat, aceeasi Curte. Bineinteles, legea putea fi citita si evaluata in toate consecintele ei, noi am vorbit inca inainte de alegeri ca posibil ramanand aceasta lege, impotriva vointei noastre politice, sa se intample ce s-a intamplat. Deci legea a fost declarata constitutionala, iar daca legea este constitutionala, Curtea nu mai are nimic de spus dupa aceea, conform Constitutiei. BEC este cel care apreciaza daca alegerile s-au desfasurat cu respectarea legii", a sustinut presedintele PNL.

Citeste si:
Liviu Dragnea a postat o nouă rețetă. Internauții, glume pe seama...
Liviu Dragnea a postat o nouă...

Citeste si: CCR, despre Legea Alegerilor: Incalca vointa poporului exprimata prin referendum


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.