Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, joi, la Bruxelles, ca actuala Lege electorala, pe baza careia au fost organizate parlamentarele, este un "esec", iar reforma electorala trebuie facuta in prima sesiune a noului Legislativ.

"E clar ca in primavara trebuie sa decidem care e sistemul de vot. Cel actual e un esec, pentru ca nimeni nu si-a dat seama in 2008 ce se va intampla in 2012", a afirmat Ponta, intr-o conferinta de presa la Bruxelles, dupa reuniunea PES.

Potrivit MEDIAFAX, el a tinut sa aminteasca faptul ca USL a incercat in vara, dupa preluarea majoritatii parlamentare, sa modifice actuala lege si sa reduca numarul parlamentarilor, insa nu a fost lasata sa o duca pana la capat de Curtea Constitutionala.

De asemenea, Ponta a aratat ca "ar fi groaznic" ca din partea Curtii Constitutionale sa nu fie permisa niciun fel de noua lege electorala decat cea cu 300 de alesi si Parlament unicameral.

Liderul PSD a spus ca trebuie analizat si optat dupa o dezbatere in care sa fie implicati si specialisti si societatea civila pentru una dintre cele trei variante de sistem electoral: pe lista, uninominal pur sau "sistem mixt cu jumatate in colegii si jumatate pe lista".

Citeste si: CCR, despre Legea Alegerilor: Incalca vointa poporului exprimata prin referendum


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.