Fostul presedinte al PDL Emil Boc a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca partidul nu ar avea ce sa caute la dezbaterile privind revizuirea Constitutiei daca acestea nu incep cu articolul privind reducerea numarului de parlamentari la 300.

"PDL poate avea o sansa in Parlament, pentru ca are, totusi, o voce autorizata. Cred ca procesul de revizuire a Constitutiei anuntat de USL ar trebui sa aiba loc cu participarea PDL numai si numai daca orice discutie ar incepe cu numarul trei, adica cu 300 de parlamentari. Daca revizuirea Constitutiei nu incepe cu 300 de parlamentari, PDL nu ar avea ce cauta intr-un asemenea demers care ar jigni romanii. Impreuna cu presedintele Romaniei, in 2011 am trimis la Parlament un proiect de revizuire a Constitutiei cu 300 de parlamentari. Daca USL, in loc sa se ocupe de suspendarea presedintelui, se ocupa de referendumul privind revizuirea Constitutiei, la aceste alegeri nu aveam 600 de parlamentari, ci aveam 300. Sa nu ne ascundem dupa deget, ca nu stiu ce Curte Constitutionala ne-a dat 588, ci USL", a spus Boc, potrivit MEDIAFAX.

El a afirmat ca Romania poate intra in Cartea Recordurilor, avand un numar mai mare de parlamentari raportat la numarul populatiei decat SUA.

"Sa nu ne ascundem dupa fusta matusii. Au avut pe masa proiectul de revizuire a Constitutiei cu 300 de parlamentari. De ce noua coalitie nu a promovat timp de sapte luni revizuirea Constitutiei macar in acest punct, ca sa respecte vointa romanilor prin referendum? Cu cei 588 de parlamentari raportat la numarul populatiei intram in Guinness Book. Daca am depasit si SUA, va dati seama ce democratie avem in Romania", a conchis Boc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.