Purtatorul de cuvant al sefului statului, Bogdan Oprea, declara ca presedinte Traian Basescu le solicita politicienilor "sa nu-l implice in niciun fel in eventuale dispute din interiorul Uniunii Social-Liberale".

Potrivit MEDIAFAX, Presedintia a publicat un comunicat referitor la "Zvonurile potrivit carora presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, ar fi implicat in eventuale dispute din interiorul USL".

"Referitor la zvonurile, vehiculate de o parte a presei in cursul diminetii de miercuri, 12 decembrie a.c., potrivit carora presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, ar fi implicat in eventuale dispute din interiorul Uniunii Social-Liberale (USL), purtatorul de cuvant al presedintelui Romaniei, domnul Bogdan Oprea, face urmatoarea declaratie: «Domnul presedinte Traian Basescu le solicita politicienilor sa nu-l implice in niciun fel in eventuale dispute din interiorul Uniunii Social-Liberale. De asemenea, domnul presedinte Traian Basescu face un apel la jurnalisti ca, atunci cand primesc o informatie neoficiala care-l implica pe presedintele Romaniei sau Administratia Prezidentiala, sa o verifice in mod oficial inainte de difuzare pentru a evita, astfel, lansarea unor dezinformari in spatiul public»", se arata in comunicat.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marti seara, ca detine informatii ca seful statului ar fi contactat o persoana din PSD pentru a-i propune pozitia de premier, insa acest lucru nu s-ar fi materializat, mentionand ca i s-ar fi confirmat acest lucru din "expresia" persoanei respective.

Antonescu a fost intrebat daca stie ca presedintele Traian Basescu sa fi contactat alte persoane din USL pentru a le propune desemnarea pentru pozitia de prim-ministru.

"Cred ca da, dupa informatiile... dar repet neconfirmate in sens juridic asa, da", a raspuns Antonescu, precizand ca Basescu "a sunat, a trimis vorba".

El a fost chestionat cum i s-a conformat aceasta informatie. "Privesc chipul oamenilor, cunosc fata omului cand minte, cand i-e frica. Toti avem o experienta de viata", a replicat liderul PNL.

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

Ulterior, el a precizat ca Basescu ar fi "cautat in interiorul USL, a explorat alte ipoteze" si nu stie sigur daca a fost vorba despre o convorbire telefonica a sefului statului cu persoana in cauza.

Presedintele PNL a fost intrebat daca este cazul lui Mircea Geoana care sa fi fost sunat de Traian Basescu. "Nu stiu, eu nu ascult convorbirile oamenilor si nu...(...) Nu l-am intalnit pe domnul Geoana", a replicat Antonescu. Liderul PNL a mai precizat ca nu este nici cazul secretarului general, Liviu Dragnea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.