Liderul PDL Bistrita-Nasaud, Ioan Oltean, afirma ca "PDL trebuie sa aiba continuitate, adica sa-si continue activitatea ca partid de sine statator" si ca nu i se poate imputa doar lui Vasile Blaga rezultatul partidului de la alegeri, vina fiind a intregii conduceri a formatiunii.

Intrebat daca el crede ca liderul PDL, Vasile Blaga, ar trebui sa isi depuna mandatul in urma rezultatelor obtinute la alegeri, Oltean a declarat corespondentului MEDIAFAX ca "demisia este un act unilateral de vointa, care nu poate fi impus".

"In urma unor alegeri, fiecare partid isi face propria lui analiza. Noi vom face propria noastra analiza la nivelul Colegiului Director care e convocat pentru vineri. Acolo se va face o analiza amanuntita a rezultatelor, daca acestea corespund sau nu obiectivelor noastre, scopului propus de catre noi si acolo se va decide. Demisia este un act unilateral de vointa, el nu poate fi impus. Nimeni nu poate sa impuna, numai cei de la USL fac asa ceva. La noi, demisiile sunt acte unilaterale de vointa, asa cum se specifica si in dreptul romanesc si in orice fel de drept democratic", a declarat Ioan Oltean.

El a spus ca isi va face publica opinia in interiorul partidului.

"Eu imi voi spune punctul de vedere in interiorul partidului. Cred ca partidul trebuie sa aiba continuitate. Daca partidul nu are un rezultat satisfacator, vina nu este numai a presedintelui, vina este a intregii structuri de conducere. Aici nu discutam de demisia unuia sau altuia. Vom analiza cu atentie, vom vedea ce s-a intamplat si, in functie de asta, partidul ia o decizie. Nici la televizor, nici in presa scrisa, nu se dau demisii si nu se cer demisii. La Colegiul Director vom analiza si acolo vom discuta despre chestiunea aceasta", a spus Oltean.

Intrebat ce intelege prin "continuitate" la nivelul partidului, el a spus: "Partidul trebuie sa-si continue activitatea ca partid de sine statator. Vorbim de demisii cand exista elemente care justifica pe fond. Vom vedea vineri la sedinta Colegiului Director daca exista o asemenea necesitate, dar asta partidul o stabileste si nu unul sau altul dintre membri prin presa".

Citeste si:
Firea nu se retrage din politică: „Ar fi prematur. Nu sunt acuzată...
Firea nu se retrage din...

Citeste si: Blaga, despre demisia din fruntea PDL: E o situatie mai complicata


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.