Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat ca PDL este responsabil de cresterea numarului de parlamentari. De asemenea, premierul a afirmat ca legea electorala va fi modificata in prima sesiune parlamentara din 2013.

"USL respinge total blamul si critica pentru cresterea numarului de parlamentari. In viitorul Parlament, absolut toti, fara nicio exceptie, parlamentari USL, sunt cei care au castigat colegiile, fie cu 50%, fie vor fi si cazuri sub 50%, dar de pe locul unu", a declarat Ponta, potrivit realitatea.net.

"PDL si PP-DD, din calculele pana in acest moment, nu au castigat niciun colegiu, deci bonusul, numarul suplimentar de parlamentari este acordat PDL-ului si PP-DD-ului, in baza deciziei CCR din aceasta vara. Nu este acum momentul de polemici, dar vrem sa stabilim foarte clar cum s-a ajuns aici si USL nu are nicio vina, dimpotriva, noi am adoptat imediat ce am avut o majoritate parlamentara, o lege care reducea numarul de parlamentari", a mai adaugat premierul.

Dragnea, haz de necaz: Vor fi 550 de parlamentari, dar sala de plen are doar 501 locuri

De asemenea, Ponta a spus ca modificarea legii electorale ar fi scos, cel mai probabil, PDL din Parlament.

"E adevarat, probabil ca ar fi scos din Parlament Partidul Democrat-Liberal, dar cresterea numarului de parlamentari este vina absoluta a celor de la PDL. Din acest motiv, tot in sesiunea din februarie, in cadrul Codului electoral, USL va sustine modificarea legii electorale, avem trei variante foarte clare: fie vorbim de majoritar, fie revenim la listele mult hulite, dar care reprezentau pana la urma in Parlament vointa proportional exprimata a electoratului, fie vorbim de sistemul german in care cine castiga colegiul, merge in Parlament pentru jumatate din locuri, cealalta jumatate de pe lista nationala", a mai afirmat Ponta


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.