Niciunul dintre cele patru referendumuri organizate duminica in patru localitati din judetul Constanta nu a fost validat, locuitorii fiind chemati la vot concomitent cu alegerile parlamentare ca sa isi exprime opinia cu privire la exploatarea gazelor de sist si la infiintarea unor noi localitati.

Autoritatile locale din Mangalia, Costinesti si Limanu au organizat referendumuri privind exploatarea gazelor de sist, iar cele din localitatea Mihail Kogalniceanu pentru infiintarea a doua noi sate, Ceres si Sibioara, transmite MEDIAFAX.

In urma centralizarii rezultatelor, niciunul dintre cele patru referendumuri nu a fost validat, nefiind inregistrate procentaje de 50 la suta plus unu din numarul total al alegatorilor.

Astfel, la Mihail Kogalniceanu s-au prezentat la urne doar 38 la suta din numarul total al alegatorilor, la Limanu - 39 la suta dintre alegatori, la Mangalia, aproximativ 45 la suta, iar la Costinesti, 49,80 la suta, fiind cel mai aproape de validare.

Locuitorii municipiului Mangalia au mai participat la un referendum si in 10 iunie, in aceeasi zi cu alegerile locale, ei fiind intrebati atunci daca sunt de acord cu rezilierea contractului cu societatea de termoficare Callatis Therm. Referendumul a fost validat pentru ca s-au prezentat la urme 56,73 la suta din persoanele cu drept de vot, iar dintre acestea aproape 80 la suta au fost de acord cu rezilierea contractului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.