Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat ca Traian Basescu va fi suspendat fara ezitare daca, dupa alegerile parlamentare, nu il va nominaliza pe Victor Ponta pentru functia de prim-ministru.

Intrebat daca Basescu va fi suspendat daca nu il va nominaliza pe Ponta, Antonescu a raspuns: "Da, raspunsul e inevitabil da, fara ezitare si pe data. Nu conteaza scorul pe care USL il va obtine, daca e vorba de o majoritate absoluta. E valabil si pentru 50% plus 1, si 60%. Daca exista majoritate de 50% plus 1, exista "speranta" sa existe presiuni, ispite. Cred ca vom avea majoritatea necesara suspendarii presedintelui. In momentul in care cetatenii stiu ca daca voteaza USL, Ponta va fi premier, iar Basescu vine si spune premier va fi altul, noi, acceptand, ar insemna sa admitem in fata oamenilor ca le-am cerut votul degeaba, ca Basescu conduce si Guvernul Romaniei".

De asemenea, potrivit realitatea.net, liderul PNL a afirmat ca "legea privind cvorumul la referendum trebuie schimbata".

Citeste si: Antonescu: Basescu se pregateste pentru o victorie clara a USL. Vrea sa negocieze cu Ponta


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.