Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat ca presedintele Traian Basescu face presiuni asupra lui Victor Ponta pentru a putea negocia, dupa alegeri, numirea unor ministri in viitorul guvern.

"Eu cred ca domnul Basescu se pregateste pentru o victorie clara a USL, a unei majoritati absolute la care nu mai poti umbla sa mai cumperi 10 deputati. Un 50% plus 1 stricto senso i-ar mai permite domnului Basescu sa spere, pentru ca poti intoarce 2 parlamentari, dar o victorie sa spunem cu un 55% din mandate deja nu mai poate fi pusa in discutie si schimbata cumva si se pregateste pentru o astfel de varianta incercand sa faca toate presiunile care sa-i deschida spatiu de negociere intima sa spun asa cu premierul, care este si va fi Victor Ponta. Traian Basescu vrea sa negocieze ceva, prezenta cuiva sau nenumirea cuiva la un minister important. Premierul este si va fi Victor Ponta", a declarat Antonescu, potrivit realitatea.net.

De asemenea, intrebat daca este dispus sa negocieze cu Basescu numirea unor ministri, Antonescu a raspuns ca nu are de gand sa faca asa ceva.

"Nu numai ca nu negociez eu, dar as considera absolut deplasat ca premierul sa negocieze ceva cu presedintele. Nu au ce. Presedintele, conform Constitutiei, se ocupa cu alte lucruri. Ce treaba are presedintele? Nu negociem nici cu persoane din afara tarii, sau de pe alta planeta", a mai adaugat Antonescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.