Alin Trasculescu a iesit, vineri seara, din arestul Politiei Capitalei, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a admis recursul fostului deputat fata de inlocuirea interdictiei de a parasi tara cu masura arestarii preventive, in dosarul de coruptie al acestuia.

Potrivit MEDIAFAX, Trasculescu nu a facut declaratii la iesirea din arest.

Curtea de Apel Bucuresti a judecat, vineri, recursul fostului deputat PDL Alin Trasculescu impotriva deciziei Tribunalului Capitalei prin care a fost inlocuita masura interdictiei cu cea a arestarii preventive si a fost emis un mandat de incarcerare pe numele lui.

Instanta a admis recursul fostului deputat, astfel ca acesta, care se afla in arest preventiv din 29 noiembrie, a fost pus in libertate. Trasculescu are insa interdictie de a parasi tara, in contextul in care CAB a desfiintat hotararea Tribunalului Bucuresti prin care aceasta masura fusese inlocuita cu arestarea preventiva.

In fata judecatorilor de la CAB, Trasculescu a spus ca Programul National de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI) a fost initiat de partidul de guvernamant, respectiv PDL, si ca el, in calitatea sa de politican, trebuia sa-si asume acest program.

Trasculescu a aratat este unul dintre initiatorii legii privind sanctiunile pentru violenta de pe stadioanele din Romania si ca intelege foarte bine notiunile de ordine publica si pericol public.

In acest context, fostul deputat a spus ca nu va reprezenta o problema pentru organele de ancheta, daca va fi lasat in libertate pe perioada cercetarilor.
Trasculescu a amintit ca el si-a dat demisia din functia pe care a detinut-o, desi stia ca nu exista cvorum, tocmai pentru a nu incurca demersurile procurorilor anticoruptie.

In final, fostul deputat a spus ca, in perioada cat a fost politician, a initiat peste 30 de legi, intre care si cea privind sanctionarea violentelor de pe stadioane.

Alin Trasculescu, acuzat ca ar fi pretins 200.000 de euro pentru a interveni pe langa autoritatile vrancene sa atribuie contracte de investitii unor societati, a fost incarcerat in 29 noiembrie, cand Tribunalul Bucuresti a decis inlocuirea masurii interdictiei de a parasi tara cu arestarea preventiva, admitand astfel propunerea DNA.

Citeste si:
Deputatul Aurel Bălășoiu a fost exclus din PSD. Ce acuzații grave i...
Deputatul Aurel Bălășoiu a...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.