Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, vineri, ca exista "replici pe masura" pentru situatia in care seful statului, Traian Basescu, nu va tine cont de propunerea de premier a USL, in cazul in care Uniunea va avea majoritatea parlamentara.

Intrebat daca vede posibila o a treia suspendare a presedintelui Traian Basescu, in cazul in care acesta nu va tine cont de propunerea USL, daca Uniunea va detine viitoarea majoritate parlamentara, Iliescu a raspuns: "Exista replici pe masura. Altminteri nu o sa perpetuam o stare de instabilitate numai din cauza unor capricii. Si, pe baza regulilor constitutionale, se pot rezolva problemele in mod rational".

Potrivit MEDIAFAX, Iliescu a adaugat ca spera ca Traian Basescu va proceda ca un om politic realist, cu o gandire politica matura in aceasta situatie.

"Eu sper altceva, ca presedintele Basescu sa procedeze ca un om politic realist. Poate sa aiba pareri individuale, poate sa aiba sentimente si resentimente si simpatii si antipatii, dar pana la urma trebuie sa prevaleze gandirea politica matura in fata unei realitati date", a adaugat Iliescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.