Senatorul UDMR Gyorgy Frunda este de parere ca, prin iesirile publice din ultima perioada, presedintele Traian Basescu face o "presiune psihica" asupra populatiei.

"Se amesteca in alegeri. Vrea sa determine participarea pedelistilor, dar eu cred ca face rau PDL. Eu cred ca are o atat de masiva antipatie presedintele republicii, incat aceste aparitii ale lui nu aduc oamenii la vot pentru PDL sau ARD, ci din contra. (...) Face o presiune psihica asupra populatiei, pentru a influenta votul, dar e perdanta, dupa parerea mea. Tine putin cu ARD-ul, cel putin in constructia lui, dar cred ca pierde cu asta", a declarat Frunda, potrivit realitatea.net.

De asemenea, intrebat cum comenteaza declaratiile lui Basescu despre modul de alegere a viitorului prim-ministru, senatorul a afirmat ca sunt "lipsite de fundament constitutional".

"Sunt lipsite de fundament constitutional. Ceea ce spune e absolut incorect, ca va invita separat partidele. USL este inregistrata la tribunal, este o forma de asociere politica, in legea romana, daca-i place, daca nu, trebuie sa invite si ARD, care este inregistrata, si USL. Nu poate decide el", a mai adaugat Frunda.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.