Ministrul de Interne, Mircea Dusa, sustine ca aproape 60.000 de lucratori ai MAI vor supraveghea, duminica, alegerile parlamentare, atragand, in acelasi timp, atentia ca toate partile implicate in scrutin vor fi "foarte vigilente.

Mircea Dusa a spus, miercuri, in cadrul unei videoconferinte cu prefectii, care a avut loc la Miercurea Ciuc, ca, pentru asigurarea bunei desfasurari a alegerilor, la nivel national a fost disponibilizat un numar mare de lucratori ai MAI, respectiv 59.000 de politisti, jandarmi, politisti de frontiera si pompieri, transmite MEDIAFAX.

Potrivit ministrului, din cele 50.000 de forte de ordine, 33.000 se vor afla in sectiile de votare, iar restul va asigura linistea si ordinea pe perioada desfasurarii scrutinului.

"Am luat toate masurile ca votul sa fie secret, iar numararea voturilor in sectiile de votare sa se faca in conformitate cu legea 35 si cu procedura elaborata de BEC. Atrag atentia ca MAI, asa cum a facut de la inceputul campaniei si cum va face si in aceasta saptamana, inclusiv sambata, va aplica echidistant legea, indiferent de candidat, indiferent de formatiunea politica. Fac apel catre toti competitorii politici sa nu incerce sa incalce prevederile legii, pentru ca vom fi foarte fermi si institutiile abilitate ale statului, in primul rand cele ale MAI, vor aplica legea echidistant”, a spus Mircea Dusa.

Acesta si-a exprimat speranta ca ultimele zile de campanie electorala nu vor aduce situatii deosebite la nivel national, atentionand ca partile implicate in alegeri vor fi, duminica, "foarte vigilente".

Potrivit ministrului de Interne, prefectii trebuie sa vegheze la buna desfasurare a alegerilor din 9 decembrie, iar duminica se va urmari ca votul fiecarui alegator sa fie unul personal, neinfluentat de nimeni.

Totodata, Mircea Dusa a rugat primarii sa ia masuri de amenajare a sectiilor de votare si le-a reamintit obligatia de a transmite, pana joi, listele electorale catre birourile electorale ale sectiilor de votare.

"Primarii au primit de la directiile de evidenta informatizata listing-ul cu evidenta persoanelor de peste 18 ani si aveau datoria sa le reactualizeze, in conformitate cu prevederile legale. Ei trebuie sa depuna la birourile electorale ale sectiilor de votare in doua exemplare, unul care se foloseste in ziua de 9 decembrie in sectia de vot, celalalt exemplar urmand sa fie pus la dispozitia populatiei pentru a fi consultat”, a afirmat Dusa.

Citeste si:
Lucian Bode a cerut amânarea moțiunii simple care îl vizează, cu...
Lucian Bode a cerut amânarea...

In opinia acestuia, campania electorala a fost "normala", avand in vedere ca numarul incidentelor inregistrate pana in prezent la nivel national - aproximativ sase sute - reprezinta doar o treime din totalul incidentelor inregistrate la alegerile locale, cand, potrivit lui Dusa, "la trei saptamani de la inceperea campaniei electorale erau vreo 1.600 de incidente”.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.