Vicepresedintele PDL Anca Boagiu a declarat, miercuri, ca a depus o cerere de chemare in judecata a lui Victor Ponta pentru "afirmatii calomnioase, injuste" la adresa sa, precum si un denunt impotriva acestuia vizand actiuni "impotriva economiei romanesti".

"Am depus denuntul impotriva domnului Victor Ponta pentru trei actiuni premeditate care se indreapta impotriva economiei romanesti, eliminarea Romaniei din UE, tradarea intereselor economice si strategice ale Romaniei si distrugerea economiei romanesti. In egala masura, am depus cererea de chemare in judecata a domnului Victor Ponta pentru afirmatii calomnioase, injuste, nedrepte impotriva mea, ca fost ministru al Transporturilor, pentru a ascunde in fapt infractiunile sale de subminare a economiei nationale si de abuz in serviciu", a spus Anca Boagiu, intr-o conferinta de presa, transmite MEDIAFAX.

Ea a aratat ca denuntul depus impotriva lui Victor Ponta si a Cabinetului acestuia se refera la "savarsirea infractiunilor de subminare a economiei nationale prevazute la art. 165 din Codul Penal si abuz in serviciu contra intereselor publice, fapta care are caracterul unui abuz in forma calificata conform art. 248 din Codul Penal".

De asemenea, Boagiu a aratat ca il cheama in judecata pe Victor Ponta pentru acuzatii "calomnioase" pe care i le-a adus acesta, aratand ca primul ministru trebuie sa vina cu dovezi.

Intrebata unde a depus aceste cereri de chemare in judecata, Anca Boagiu a precizat ca le-a trimis "institutiilor responsabile", mentionand in acest sens parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Vicepresedintele PDL Anca Boagiu declara, in 21 noiembrie, ca a decis sa-l dea in judecata pe "candidatul" Victor Ponta "pentru prejudiciile pe care le-a adus statului roman" si pentru "incalcarea tratatului de aderare al Romaniei la UE".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.