Potrivit celui mai recent sondaj IMAS, USL ar obtine peste jumatate din voturile exprimate la alegerile parlamentare de duminica.

Conform Europa FM, alianta condusa de trio-ul Ponta-Antonescu-Constantin ar putea obtine 60,5% din voturi, in timp ce Alianta Romania Dreapta ar putea beneficia de votul a doar 15% dintre romani, la egalitate cu partidului lui Dan Diaconescu, PP-DD.

De asemenea, conform sondajului, UDMR ar urma sa obtina 6% din voturi, iar PRM doar 2%.

In ceea ce priveste profilul votantilor, alegatorii ARD sunt preponderent barbati (57,5%), iar o treime au varste cuprinse intre 30 si 44 de ani.

51,4% dintre alegatorii USL au varste cuprinse intre 30 si 59 de ani, iar 48,9% locuiesc in mediul rural.

Votantii PP-DD provin, in majoritate, din mediul rural (59,3%). Mai mult de atat, doar 7,2 % au studii superioare, in timp ce 36% au absolvit un liceu sau o scoala postliceala.

Sondajul IMAS estimeaza o prezenta la urne de 45% dintre cei inscrisi pe listele electorale. Mai exact, aproximativ 8,2 milioane de romani ar urma sa participe la alegerile parlamentare de duminica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.