Senatorul PNL Ioan Ghise a anuntat, marti, intr-o conferinta de presa, ca il va da in judecata pe presedintele Traian Basescu pentru infractiunea de ultraj, fapta care, potrivit lui Ghise, ar fi fost savarsita de seful statului prin intermediul ofiterilor SPP la receptia de la Palatul Cotroceni.

El a spus ca, la receptia din 29 noiembrie, a fost "luat pe sus" si a fost "scos in strada", in afara Palatului Cotroceni, imediat dupa ce si-a dus mana la nodul de la cravata.

"Daca pe un senator al Romaniei, aflat la o receptie, urmare a unei invitatii oficiale, care nu a comis nicio fapta contraventionala sau infractionala, Traian Basescu il arunca in strada, fara temei constitutional sau legal, atunci e usor de inteles cat respecta Basescu pe fiecare roman si drepturile sale de cetatean", a comentat liberalul, potrivit MEDIAFAX.

Purtatorul de cuvant al presedintelui Traian Basescu, Bogdan Oprea, a declarat, joi seara, ca senatorul liberal Ioan Ghise a fost indepartat de la receptia de Ziua Nationala de la Palatul Cotroceni pentru ca a creat un incident care i-a deranjat pe ceilalti invitati.

"Cu ocazia receptiei de Ziua Nationala a Romaniei, organizata la Palatul Cotroceni joi seara, a existat un incident, unul dintre invitatii oficiali incercand sa creeze deranj prin modul in care era imbracat si prin scandari. Serviciile de ordine au considerat de cuviinta sa fie indepartat", a spus purtatorul de cuvant Bogdan Oprea.

Ghise, invitat in calitate de senator la receptie ca si toti ceilalti parlamentari, a purtat pe sub camasa un tricou cu un mesaj de protest cu trimitere la faptul ca presedintele Traian Basescu ar fi trebuit demis in urma referendumului din luna iulie.

El a fost condus in afara salii unde s-a desfasurat receptia de catre consilierul de stat Dorel Onaca si reprezentanti ai SPP.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.