Presedintele Traian Basescu a reactionat fata de declaratiile USL intr-o conferinta de presa speciala sustinuta luni seara.

Basescu si-a inceput declaratiile indicand ca i-a avertizat pe liderii USL ca va reactiona daca va fi transformat in subiect de campanie. Presedintele a vrut sa-si exprime parerea fata de declaratiile din ultima vreme cu privire la numirea unui premier care sa nu urmeze interesului national.

"Prima afirmatie a lor, din mesajele pe care trebuie sa le transmita candidatii: Europa ii cere lui Basescu sa respecte rezultatul alegerilor. E o mare minciuna, deocamdata nu mi-a cerut nimeni nimic. Al doilea mesaj: algerile din 9 decembrie sunt o continuare a luptei cu Basescu. Oameni buni, de 6 luni ei mint ca vor coabitare, iar aici scriu negru pe alb, ca toate organizatiile, ca alegerile sunt continuarea luptei. Iata o minciuna demontata in scris, si lui Ponta care tot afirma ca vrea coabitare nu face decat sa-i confirme caltiate de om care minte. Unii spun ca minte cum respira. Minciuna ca mod de viata te aseaza in definitia mitomanului", a declarat Basescu.

Traian Basescu a declarat ca USL il acuza ca vrea sa deturneze rezultatul alegerilor, insa nu este in puterea lui sa intreprinda asa ceva.

"Basescu doreste sa deturneze nedemocratic rezultatul alegerilor. Cum oi putea sa deturnez eu rezultatul? Eu n-am indemnat pe nimeni sa fure voturi, iar cei sub suspeciiunea ca au votat 1,5 + 2 milioane voturi sunt cei de la USL, nu eu. Cei anchetati sunt presedintii sectiilor de vot din partea USL, nu a mea", se apara presedintele.

Antonescu: Daca Basescu ignora un vot coplesitor, il vom suspenda

De asemenea, Basescu a atras atentia ca la alegerile de pe 9 decembrie nu se alege un premier. Alegerea premierului ramane in continuare prerogativul presedintelui insa orice cetatean al Romaniei poate sa fie premier, daca indeplineste anumite conditii.

"Oamenii trebuie sa stie ca alegerile parlamentare sunt despre parlament, nu despre premier. Premier poate fi orice cetatean care indeplineste niste conditii, dar la parlamentare nu se alege premierul. Atributul constitutional de desemnare a premierului e al presedintelui Romaniei, sigur tinand cont de capacitatea premierului de a forma o majoritate in parlament si tinand cont de interesul national", a explicat Basescu.

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.