Victor Ponta a declarat, joi, la finalizarea tronsonului Cernavoda-Medgidia al Autostrazii Soarelui, ca vrea ca in urmatorii patru ani Romania sa aiba alte cateva autostrazi esentiale pentru Romania, el spunand ca "nu da cifre pentru ca au dat altii inaintea lui si s-au facut de ras".

Potrivit MEDIAFAX, Ponta le-a multumit constructorilor, spunand ca au lucrat intr-un ritm foarte bun.

Premierul a sustinut ca autostrazile reprezinta singura sansa ca Romania sa se dezvolte.

"E singura sansa ca Romania sa se dezvolte, sa fim mult mai hotarati si mai seriosi in ceea ce priveste infrastructura. Nu dau cifre cu cati kilometri ca au dat altii inaintea mea si s-au facut de ras si nu-i mai asculta nimeni, si va spun pe baza a ceea ce am facut anul acesta si pe baza a ceea ce suntem in faza de pornire anul viitor ca in urmatorii patru ani vreau sa avem alte cateva autostrazi esentiale pentru dezvoltarea Romaniei", a spus Ponta, care a mentionat ca la tronsoanele Comarnic-Brasov si Craiova-Pitesti lucrarile ar urma sa inceapa anul viitor.

Ultimul tronson al Autostrazii Soarelui, cel dintre Medgidia si Cernavoda, a fost deschis circulatiei, joi, pe doua benzi pe sens.

In iulie, tronsonul Cernavoda - Medgidia al Autostrazii Soarelui a fost deschis, circulandu-se in regim de drum national, pe o singura banda pe sens si cu limita de viteza de 80 de kilometri la ora.

Atunci, la inaugurarea tronsonului respectiv au participat premierul Victor Ponta si ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi, precum si primarul Constantei, Radu Mazare.

Dupa ce Ministerul Transporturilor si Infrastructurii a reziliat anul trecut contractul cu firma Colas, cea care ar fi trebuit sa realizeze tronsonul de autostrada Cernavoda - Medgidia, a fost organizata o noua licitatie castigata de consortiul Astaldi - Max Boegl, acelasi care lucreaza si la tronsonul Medgidia - Constanta. Semnarea contractului a avut loc in 21 septembrie 2011, iar in 7 octombrie au inceput lucrarile. Cei 20,5 kilometri din acest tronson urmeaza sa fie finalizati complet in ianuarie 2013.

Citeste si:
Victor Ponta, reproș pentru protestatarii de mediu: „Nu s-au mai...
Victor Ponta, reproș pentru...

La sfarsitul lunii iulie 2011 au fost inaugurati 21 de kilometri din autostrada, de la Murfatlar la Constanta, iar timp de doua luni circulatia s-a desfasurat pe o singura cale pana la finalul lui septembrie, cand a fost data circulatiei si cealalta cale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.