Ambasadorul SUA la Bucuresti, Mark Gitenstein, a declarat, cu ocazia ceremoniei de decorare a sa de la Palatul Cotroceni, ca romanii isi doresc o tara si institutii puternice si independente, care sa le ofere puterea de a-si realiza visurile, americanii impartasind aceleasi valori.

Potrivit MEDIAFAX, ambasadorul american a povestit ca in mandatul sau cel mai placut lucru a fost sa ii cunoasca pe romani, sa descopere "energia, inteligenta, pasiunea, creativitatea si umorul" acestora.

"De aceea sunt atat de optimist in privinta viitorului Romaniei si a relatiei dintre popoarele noastre. Romanii sunt patrioti si isi doresc ca aceasta tara si institutiile sale sa fie puternice, independente si sa ofere fiecarui roman puterea de a-si realiza visurile. Noi, americanii, impartasim aceleasi valori", a spus Gitenstein, in discursul sau.

El a apreciat ca perioada de trei ani petrecuta in Romania impreuna cu sotia sa, Libby, "au fost printre cei mai plini de satisfactii" din viata lor.

"Prin urmare, consolidarea si aprofundarea relatiei bilaterale dintre Romania si Statele Unite ale Americii a fost o sarcina indeplinita cu dragoste. A fost foarte emotionant sa pescuiesc in Delta Dunarii, sa merg cu bicicleta prin Transilvania, sa fac drumetii in zona ruinelor cetatii Sarmizegetusa, sa savurez un pahar cu vin pe Valea Oltului sau la Dealu Mare si mai ales sa explorez vechiul oras Botosani, locul nasterii strabunicului meu", a marturisit ambasadorul SUA.

De asemenea, el a recunoscut ca descoperirea calitatilor romanilor a fost si "o experienta personala". "Fiindca in fiecare roman intalnit regasesc o parte din tatal meu, care, din nefericire, a decedat in timpul mandatului meu. El era in intregime roman", a mai spus ambasadorul Gitenstein, vizibil emotionat.

Citeste si: Basescu, despre Gitenstein: M-a impresionat la comunicarea sa cu Departamentul de Stat

Citeste si:
Război Israel - Palestina: SUA forțează soluția celor două...
Război Israel - Palestina:...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.