Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au cerut ministrului Justitiei sa solicite Camerei Deputatilor incuviintarea arestarii preventive a deputatului PSD Ion Stan, cercetat pentru trafic de influenta.

Procurorul sef al Directei Nationale Anticoruptie a inaintat ministrului Justitiei solicitarea de a sesiza Camera Deputatilor pentru a cere incuviintarea arestarii deputatului Ion Stan, inculpat in dosarul nr. 334/P/2012, in sarcina caruia au fost retinute doua infractiuni de trafic de influenta, se arata intr-un comunicat de presa de marti al DNA.

Solicitarea a fost formulata in conformitate cu prevederile articolului 72 alineatul 2 din Constitutie, ale articolului 24 din Legea 96/2006 privind Statutul deputatilor si senatorilor (republicata) si ale articolului 193 din Hotararea Camerei Deputatilor nr. 8/1994 (republicata) privind Regulamentul Camerei Deputatilor, a precizat DNA.

DNA a inceput urmarirea penala fata de Ion Stan pentru doua infractiuni de trafic de influenta. In acelasi dosar este urmarit penal si soferul deputatului, Florin Sarca, pentru complicitate la trafic de influenta.

Procurorii DNA arata, in ordonanta de incepere a urmaririi penale, ca Ion Stan a cerut 130.000 de lei de la persoana care l-a denuntat, bani care urmau sa fie folositi pentru cumpararea de combustibil pentru unele autoturisme ce urmau sa fie folosite in campania electorala a deputatului. De asemenea, de banii respectivi urmau sa fie cumparate alimente care sa fie impartite alegatorilor in preajma alegerilor din 9 decembrie.

In schimb, Ion Stan i-a promis omului de afaceri ca ii va obtine contracte cu statul, prin influenta pe care o are asupra unor functionari cu putere de decizie.

"In zilele de 16, 19, 21 si 22 noiembrie 2012, invinuitul Stan Ion a primit, prin intermediul lui Sarca Florin, patru transe a cate 15.000 lei fiecare, o parte din bani fiind folositi pentru achizitionarea unor materiale de promovare ce urmau a fi impartite in campania electorala", arata procurorii DNA.

Citeste si:
Percheziții DNA la Ministerul Finanțelor. Biroul unui șef din...
Percheziții DNA la Ministerul...

Totodata, procurorii DNA il cerceteaza pe Ion Stan si pentru ca ar fi primit, in perioada mai-iunie 2009, in mod indirect, in beneficiul PSD, produse pentru campania electorala in valoare de aproximativ 100.000 de euro.

Ion Stan a fost audiat la DNA pe 23 si 26 noiembrie. Pe 23 noiembrie, intrebat daca a discutat cu colegii de partid si cu presedintele PSD, Victor Ponta, despre dosarul in care este acuzat de trafic de influenta, deputatul Ion Stan a spus ca va discuta in 26 noiembrie cu acestia despre cauza penala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.