Victor Ponta a declarat, luni, ca democrat-liberalul Adriean Videanu, fost ministru al Economiei, si fostul director Oltchim Constantin Roibu "tot pornesc asa zise executari silite, prin firme off-shore" pe care le controleaza impotriva combinatului.

"In aceste zile, prin firmele controlate de domnul Roibu si domnul Videanu, se tot pornesc asa zise executari silite, firme off-shore, cu care domnul Roibu a incheiat contracte si in spatele carora se afla Videanu. Domnul Chitoiu a depus deja plangeri penale, vom depunde in continuare si dupa ce domnul Morar termina cu interviurile si cu lansarile de carti la un moment dat, cand va avea timp, se va ocupa si de devalizarea Videanu-Roibu a Oltchim-ului", a declarat Ponta, potrivit MEDIAFAX.

Premierul declara, vineri, la Iasi, ca seful DNA Daniel Morar ar trebui sa dea informatii despre neregulile de la Oltchim, dupa ce termina cu "mascarada" de la CSM privind audierile celor care aspira la functiile de procuror general si de sef al DNA.

Premierul preciza ca nu stie de ce fostul director al societatii Oltchim Constantin Roibu a ipotecat echipamente si instalatii in valoare de 40 de milioane de euro, pentru o datorie de zece milioane de euro.

"Trebuie sa-l intrebati pe domnul Daniel Morar, care are plangeri pentru toate actele intocmite de vechea conducere de la Oltchim. Sau sa-i intrebati pe domnii Videanu si Boureanu de ce a garantat domnul Roibu zece milioane de euro cu 40 milioane de euro", a spus Ponta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.