Eurodeputatul PDL Monica Macovei, fost ministru al Justitiei, sustine ca actualul ministru, Mona Pivniceru, trebuie sa-si asume raspunderea propunerilor de procurori sefi inaintate CSM, sa se rusineze de modul in care acestia s-au prezentat si sa isi dea demisia.

"Este inacceptabil ca propunerea ministrului Justitiei pentru functia de procuror sef al DNA, Ioan Irimie, sa nu cunoasca date despre activitatea specifica, cum ar fi date statistice despre condamnari si achitari, sau sa confunde Consiliul Europei cu Comisia Europeana, iar in ultimul an de activitate sa nu fi facut niciun rechizitoriu. La fel de inacceptabil este ca propunerea ministrului Justitiei pentru functia de Procuror general al PICCJ, Tiberiu Nitu, sa nu stie efectele asa-numitei legi a «micii reforme» si sa nu prezinte nicio propunere concreta pentru gestionarea PICCJ. Ministrul Mona Pivniceru trebuie sa-si asume raspunderea propunerilor inaintate CSM, sa se rusineze de modul in care s-au prezentat si sa isi dea demisia", a postat pe Facebook Macovei, transmite MEDIAFAX.

Sectia pentru procurori a CSM a avizat negativ, joi, numirea lui Ioan Irimie si a lui Tiberiu Nitu la conducerea DNA, respectiv in functia de procuror general, ambii inregistrand cinci voturi "impotriva" si unul favorabil, acesta apartinand ministrului Justitiei, Mona Pivniceru.

Avizul CSM este consultativ, decizia finala apartinand sefului statului.

In 13 noiembrie, ministrul Mona Pivniceru a spus, intr-o emisiune televizata, ca nu stie ce va face in cazul respingerii propunerilor sale pentru functiile de procuror general al Romaniei si procuror sef al DNA, dar ca "probabil" ii va desemna pe urmatorii doi in ordinea nominalizarilor pe care le-a facut: Elena Hach si Claudiu Dumitrescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.