Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, miercuri, ca a fost "crescut" si "educat in cultura europeana", iar lucrurile pe care Romania trebuie sa le dea Europei trebuie date "cu demnitate", acuzandu-l pe Traian Basescu si "guvernele lui ca s-au purtat in raport cu Europa ca niste slugi".

Potrivit MEDIAFAX, Antonescu a vizitat miercuri colegiul electoral in care candideaza din judetul Teleorman, unde le-a spus simpatizantilor ca Romania are foarte multe lucruri de dat Europei, insa acestea trebuie oferite "cu demnitate".

"Am fost crescut, educat in cultura europeana, admir Europa, consider ca suntem europeni chiar si atunci cand bariera nenorocita a comunismului ne despartea de libertate. Ceea ce spun eu, si nu stiu daca sunt nationalist sau nu, ma intereseaza mai putin cum ma caracterizeaza ei, eu spun asa: conducatorii Romaniei trebuie sa lucreze pentru Romania si pentru romani. Conducatorii Romaniei trebuie alesi de catre romani. Cand 7,4 milioane de romani iti spun «pleaca», pleci! Nu stiu ce e atat de complicat, atat de antieuropean in asta. Avem foarte multe lucruri de dat Europei. Sa le dam cu demnitate si sa fim recunoscuti ca parteneri egali. Il acuz pe Basescu si acuz guvernele lui ca s-au purtat in raport cu Europa ca niste slugi, si nu ca niste conducatori ai acestei tari. Pentru asta nu-i de vina nimeni, sunt de vina ei", a sustinut Antonescu, potrivit unui comunicat de presa.

"Ceea ce ne deosebeste pe noi de domnul Basescu este urmatorul lucru: noi vrem sa fim in Europa ca sa ne fie mai bine, nu ca sa ne fie mai rau. (…) Reprezentantii Romaniei, ca ii cheama Traian Basescu sau Victor Ponta, au obligatia sa se lupte ca Romania sa aiba si ea parte de sansa de care au avut celelalte tari. Pentru ca Spania a primit in 20 de ani miliarde si miliarde de la UE si s-a dezvoltat si a recuperat decalajul pe care il avea de cand a intrat. Pentru ca Portugalia a fost in aceeasi situatie, pentru ca Grecia a fost in aceeasi situatie, Ungaria, Polonia. Nu vrem pentru Romania decat ceea ce este corect, sa avem si noi peste tot in Romania pana in ultimul sat drum, apa, canal, dispensar, o scoala, pentru ca daca nu le avem pe astea putem sa scriem orice in documente, nu suntem cu adevarat in Europa", a mai afirmat presedintele PNL.

Citeste si:
Victor Ponta, reproș pentru protestatarii de mediu: „Nu s-au mai...
Victor Ponta, reproș pentru...

El a mentionat ca interesul Romaniei este sa-si ceara dreptul de a avea sansa celorlalte tari. "Pentru ca nu Romania a produs criza euro, nu Romania e de vina pentru toate aceste probleme. Guvernele noastre sunt de vina pentru ca nu absorbit mai multe fonduri europene, pentru ca nu au guvernat mai bine Romania, dar sunt de vina fata de romani, nu sunt de vina fata de UE. Asa incat daca nu conducatorii Romaniei apara aceste interese, cine vreau sa le apere, conducatorii Angliei?", a intrebat retoric Antonescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.