Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat, marti, dupa ce Legislativul a adoptat o rezolutie prin care ii cere lui Traian Basescu sa sustina propunerile CE si PE de buget, ca Parlamentul este centrul unei democratii, iar cine il dispretuieste, face la fel cu democratia si cu natiunea.

"Multi dintre noi suntem parlamentari de multa vreme. Eu, unul, am implinit 20 de ani, ceea ce e enorm. Oricare dintre noi, ca parlamentari, poate fi contestat, poate fi criticat, poate fi atacat. Oricare dintre deciziile unui Parlament poate fi discutata public, poate fi criticata, poate fi contestata. Trebuie sa intelegem toti o data pentru totdeauna ca institutia parlamentara cu toate valentele ei, cu toata forta ei, este miezul, centrul unei democratii si ca cine dispretuieste Parlamentul in aceasta acceptiune dispretuieste profund democratia si dispretuieste natiunea", a spus Crin Antonescu, de la tribuna Parlamentului, transmite MEDIAFAX.

El a precizat ca gestul premierului Victor Ponta si al Guvernului sau de a se prezenta in fata Parlamentului pentru o dezbatere normala, democratica, despre o tema majora, cum este bugetul UE in perioada 2014-2020, este unul extrem de important, pe care l-a calificat drept "istoric".

"Imi pare o coincidenta semnificativa intre un moment extrem de important precum este acela de azi, un gest politic extrem de important, cel al primului-ministru si al Guvernului sau, si ceea ce a fost, pe semne, ultima reuniune a Parlamentului Romaniei in aceasta legislatura. Nu stiu cati dintre noi ne vom regasi in Parlamentul viitor. Asta vor decide cetatenii. As vrea insa la capatul unei legislaturi agitate, contestate, de multe ori de noi insine, sa retinem ca acest Parlament incheie cu un moment pe care eu nu ma sfiesc sa-l calific drept istoric pentru istoria pe care o traim noi. Si fie ca ceea ce s-a intamplat azi, in ultima sedinta a acestei legislaturi, sa se aseze in practica politica romaneasca democratica, sa se aseze ca o traditie", a spus Antonescu.

El a precizat ca nu exista niciun mare personaj al democratiilor occidentale care sa fi ignorat Parlamentul, care sa fi ocolit Parlamentul, sau care sa fi dispretuit Parlamentul, asa cum nu exista niciun personaj care ar putea fi luat drept model in istoria politica democratica a Romaniei si care sa nu fi fost un mare parlamentar, sa nu fi respectat Parlamentul si sa nu fi considerat ca Parlamentul, intr-o democratie, este locul unde se discuta, se dezbat sau se contureaza si se iau marile decizii pentru natiune.

Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

"Va felicit si va multumesc domnule prim-ministru pentru gestul politic pe care il doresc si il sper asezat ca o traditie, indiferent de cine vor fi conduse urmatoarele Parlamente ale Romaniei. Fie deci ca aceasta legislatura care se incheie cu aceasta sedinta sa fie tinuta minte pentru semnificatia gestului de azi", a spus Antonescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.