Victor Ponta a anuntat, luni, ca din delegatia Romaniei care se va deplasa la Bruxelles pentru a participa la Consiliul European vor face parte, printre altii, secretari de stat si un consilier personal al premierului.

Potrivit rtv.ro, din delegatie fac parte ministrul Afacerilor Europene, Leonardm Orban, secretarii de stat Gheorghe Gherghina (Ministerul Finantelor) si Achim Irimescu (Minsterul Agriculturii) si consilierul de stat din cancelaria premierului, Luminita Odobescu.

Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri, ca nu are nevoie de oameni politici in delegatie.

"Ministri politici nu-mi trebuie. Mie imi trebuie cineva care, in cursul negocierilor, imi trebuie o echipa pe care in 2006 trebuie sa recunosc ca n-am avut-o, din lipsa de experienta, imi trebuie o echipa care sa fie in afara salii, in spatiile rezervate Romaniei si cand discutam de acele ajustari de 0,01, de 0,03, de, stiu eu, sa imi poata spuna repede care sunt efectele in bugetul de stat al Romaniei. Stiti, imi trebuie o echipa de oameni cu laptop si cu buna cunoastere si intelegere a ceea ce le cer. Nu e nevoie sa mergi cu politici acolo, partea politica va asigur ca sunt capabil sa o acopar, imi trebuie asistenta tehnica de la specialisti, de la oameni care lucreaza de ani de zile pe astfel de probleme si-i avem si la misiune, ii avem si in ministere", a declarat Basescu.

Gheorghe Gherghina, Achim Irimescu si Luminita Odobescu sunt tehnicieni de cariera, fara apartenenta politica, in timp ce Leonard Orban, fost comisar european si fost consilier al presedintelui Basescu, este singurul ministru pastrat de Victor Ponta din cabinetul Ungureanu.

"Eu am fost de acord ca ei sa faca parte din delegatia presedintelui Romaniei. Mi s-a solicitat acest lucru si am fost de acord. E foarte bine sa asculti de oameni care se pricep atunci cand nu te pricepi", a declarat Ponta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.