Candidatii din Bucuresti ai Aliantei Romania Dreapta (ARD) promoveaza in actiunile electorale "Ziua Bunavointei", initiativa preluarii acestei sarbatori apartinand Sandrei Pralong.

Sandra Pralong a explicat, duminica, intr-o conferinta de presa, la care au fost prezenti si o mare parte dintre candidatii ARD din Capitala, ca ideea acestei sarbatori, diferita de Ziua Recunostintei din SUA, a aparut in Japonia, in urma cu 40 de ani, intr-un campus universitar cu un grad ridicat de agresivitate si violenta in randul studentilor.

"Sarbatoarea aceasta a fost gandita ca un antidot la lipsa de performanta, la o societate care se sfasie", a spus Pralong, aratand ca sarbatoarea poate fi marcata printr-un concurs de gesturi de amabilitate, generozitate, politete, zambete.

"Este dovedit stiintific ca atunci cand primesti sau oferi un act de bunavointa creste serotonina, care este hormonul fericirii", a precizat Pralong, care a aratat ca si Romania este "sfasiata" de stari de spirit negative, iar romanii ar trebui sa invete sa sarbatoreasca tot timpul "Ziua Bunavointei", pentru a crea in societatea din jurul lor "un mediu cat mai prietenos, in care diferendele sa fie rezolvate prin amabilitate si dialog".

Intrebata daca mai exista cazuri in care aceasta sarbatoare a fost folosita de partide politice in campanii electorale, Pralong a precizat ca a vorbit cu colegii sai din Miscarea Internationala a Bunavointei care i-au spus ca marcarea acestei zile "nu s-a mai potrivit in cadru electoral". Ea a prezentat insa exemplul din Singapore, unde guvernul acestei tari a facut chiar o politica nationala din promovarea acestei sarbatori, scrie MEDIAFAX.

De asemenea, Iulian Craciun, candidat ARD din partea Fortei Civice la Senat, in Sectorul 4, a spus ca aceasta zi trebuie sa fie pentru romani si una a "tolerantei si compasiunii".

Anca Boagiu, candidat ARD la Senat in Sectorul 2, a impartit iconite jurnalistilor prezenti la conferinta de presa, precizand ca se va ruga pentru ca "inimile sa se deschida pentru a gasi calea dreapta pentru Romania". Si democrat-liberala Anca Constantinescu, candidat la Camera Deputatilor, a spus ca va imparti in aceasta zi in colegiul sau invitatii la teatru

Citeste si:
Candidații propuși la CCR vor fi audiați în Comisia juridică
Candidații propuși la CCR vor...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.