Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, ca propunerea presedintelui Consiliului Uniunii Europene, Herman van Rompuy, privind bugetul european pentru perioada 2014-2020 este "extrem de nefavorabila si inacceptabila" pentru Romania, iar Guvernul il sprijina pe presedintele Basescu "sa nu cedeze".

Intrebat, vineri, la Cluj-Napoca, intr-o conferinta de presa, cum comenteaza propunerea presedintelui Consiliului Uniunii Europene, Herman van Rompuy, privind reducerea bugetului UE pentru 2014-2020, Victor Ponta a declarat ca propunerea este "extrem de nefavorabila" Romaniei, transmite MEDIAFAX.

"Propunerea lui Herman van Rompuy este extrem de nefavorabila noua, este alta propunere decat a CE si PE si este inacceptabila. Cand spui inacceptabil, Romania fiind o tara cu drepturi depline in UE, cand ceva este inacceptabil ai, conform Tratatului UE, dreptul de a vota impotriva, iar bugetul UE nu se poate adopta decat prin unanimitate. Prin pozitia Guvernului si a majoritatii parlamentare il sprijinim pe presedintele Basescu sa nu cedeze, pentru ca domnia sa spuna «Asta e pozitia Parlamentului si Guvernului, nu puteti sa ma convingeti sa cedez». Presedintele tine mult la institutii, mai putin la popor, si institutiile - Guvern, Parlament - au spus care este limita dincolo de care Romania nu poate accepta mecanismul financiar 2014-2020", a spus Ponta.

El a afirmat ca delegatia Romaniei nu merge la Bruxelles sa ceara lucruri "absurde", ci ceea ce Comisia Europeana si PE "au considerat ca e corect".

"Importanta e pozitia Romaniei la Consiliul European", a spus Ponta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.