Suparat ca bugetul a fost adoptat in ciuda tertipurilor pesediste, seful PSD ii da porecle lui Tariceanu si prevede dezastre economice

Seful pesedistilor pare a avea apetit pentru epitete si porecle adresate noii puteri. In ultima luna, la loc de cinste in discursurile lui Mircea Geoana aparea expresia "minciuna portocalie", cu care seful PSD eticheteaza actuala putere. Acum insa s-a gandit sa-l "stampileze" si pe premierul Calin Popescu Tariceanu, asa ca ii spune "premierul faliment".

Porecla este folosita de Geoana intr-o scrisoare trimisa primului-ministru cu ocazia adoptarii bugetului pe 2006. Folosirea acestui epitet va afecta probabil sansele ca seful PSD sa primeasca vreun raspuns de la Tariceanu, insa supararea lui Geoana este clar declansata de faptul ca tactica pesedistilor de a boicota bugetul a fost dejucata.

Desi sperau sa-si impuna niste amendamente, pesedistii au fost invinsi de mobilizarea parlamentarilor coalitiei, care si-au adus pana si ministrii pentru a realiza cvorumul. Pentru Geoana insa "este un moment trist pentru tara". "Ati pregatit terenul pentru saracirea a sute si sute de mii de romani", se plange presedintele social-democratilor, care il face responsabil pe Tariceanu pentru toate "consecintele economice si sociale nefasete pe care le vor provoca aceste bugete".

"Tineti minte, domnule prim-ministru liberal, ca veti ramane in cartile de istorie sub numele de premierul faliment", consemneaza Geoana parerea sa despre opinia posteritatii. "Acest buget si nu conflictele politice din interiorul Guvernului va darama soclul pe care v-ati instalat fraudulos", continua Geoana apocaliptic, prezicand ca aceasta "mare frauda portocalie, consfintita prin aprobarea acestui buget antinational, va va da jos de la putere". In final, Geoana isi permite si o ironie. "As putea chiar sa va 'felicit>> domnule prim-ministru. Emil Bobu ar putea fi chiar invidios... Ieri, coalitia de dreapta a reusit sa egaleze sau chiar sa depaseasca performantele Marii Adunari Nationale", incheie seful PSD.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.