Presedintele Traian Basescu le-a spus, miercuri, membrilor delegatiei FMI, BM si CE, la inceputul intalnirii de la Cotroceni, ca trebuie pornit de la ideea ca imediat dupa alegerile parlamentare din 9 decembrie autoritatile de la Bucuresti trebuie sa lucreze la reformele structurale.

"Trebuie sa pornim de la ideea ca imediat dupa alegeri trebuie sa lucram la reformele structurale. Gandim pozitiv, situatia macroeconomica este stabila si intentionez sa discut cu dumneavoastra ceva legat de pietele financiare, dar dupa ce iese presa", le-a spus Basescu reprezentantilor FMI, BM si CE, potrivit MEDIAFAX.

El a aratat ca reformele structurale sunt "problema" economiei romanesti.

De asemenea, presedintele a afirmat ca stie ca reprezentantii FMI, CE si BM nu sunt foarte multumiti in acest moment privind situatia programului din Romania si a adaugat ca si el este in "aceeasi situatie", avand in vedere ca nu este in campanie electorala si poate privi cu mai multa exactitate asupra programului cu organismele internationale.

"Sunt foarte convins ca nu sunteti foarte multumiti in acest moment si vom discuta despre aceasta. In orice caz, am vrea sa ne mentinem programul in continuare si sunt foarte convins ca dupa alegeri vom putea sa ne indeplinim obiectivele. Si vom stabili impreuna cu Guvernul, cu BNR urmatoarele obiective (benchmarks) astfel incat la final sa putem declara acest program o reusita. Dar stiu ca aveti niste nemultumiri, suntem in aceeasi situatie ca si dumneavoastra. Eu nu sunt in campanie electorala si pot privi mai exact asupra programului decat altii din tara", a afirmat Basescu, la inceputul intrevederii de la Palatul Cotroceni cu delegatia FMI, BM si CE.

La randul sau, reprezentantul FMI, Erik de Vrijer, a spus ca provocarea reala a Romaniei este sa treaca de la politicile de austeritate si macrostabilizare economica la cele privind stimularea cresterii economice si crearii de noi locuri de munca, adaugand ca trebuie luate si masuri in acest sens pentru a avea rezultate.

De asemenea, seful delegatiei FMI a subliniat ca e important de analizat cum mai poate fi un succes programul actual al Romaniei cu organismele internationale, insa mai importanta este asigurarea cresterii economice.

"Ati avut dreptate cand ati spus ca provocarea reala acum este trecerea de la austeritate si macrostabilitate economica la crestere si crearea de noi locuri de munca. Este si o lege a fizicii ca, daca nu faci nimic, nu se va intampla nimic. Si tocmai de aceea cred ca este un moment foarte important pentru a incepe sa ne gandim cum sa facem programul un succes, dar aceasta nu este atat de important cum sa facem sa avem crestere economica si economia sa mearga", a afirmat Erik de Vrijer.

Citeste si:
Firea nu se retrage din politică: „Ar fi prematur. Nu sunt acuzată...
Firea nu se retrage din...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.