Pedeapsa cu moartea ar ptuea fi reintrodusa in Turcia. Economia Rusiei incetineste. Romania nu mai apare in aceasta toamna in cataloagele tiparite de TUI.

Sport

Presedintele clubului Gloria Bistrita, Jean Padureanu, condamnat, luni, de Curtea de Apel Bucuresti, la trei ani de inchisoare cu suspendare, a declarat ca decizia este extrem de exagerata si a precizat ca in mod sigur va face recurs.

Politic

Ministrii de Externe ai guvernelor de la Bucuresti, Sofia si Atena au solicitat luni, intr-o declaratie comuna, ca decizia de aderare la spatiul Schengen a Romaniei si Bulgariei sa nu mai fie amanata de catre Consiliul JAI al UE.

International

Biblioteca Judeteana Mures va gazdui, miercuri, o transmisiune in direct de la Casa Alba, in cadrul careia patru dintre bucatarii renumiti din SUA vor oferi sugestii pentru pregatirea mesei de Ziua Recunostintei, evenimentul fiind organizat in premiera cu ocazia Zilelor institutiei de cultura.

Premierul turc Recep Tayyip Erdogan a declarat ca Ankara va reflecta la posibilitatea reintroducerii pedepsei cu moartea pentru crime legate de terorism, dupa un deceniu de la abolirea pedepsei capitale, relateaza AFP.

Business

Economia Rusiei a inregistrat in trimestrul al treilea cea mai lenta crestere dupa 2010, cand a inceput redresarea dupa criza financiara mondiala, din cauza impactului secetei si a avansului poticnit al economiei globale, care a redus cererea de resurse naturale, relateaza Bloomberg.

Ministerul Finantelor Publice (MFP) vrea sa atraga, vineri, 150 de milioane de euro de pe piata locala prin redeschiderea unei emisiuni de obligatiuni denominate in euro cu scadenta in mai 2014, potrivit prospectului publicat pe site-ul institutiei.

Bursa de la Bucuresti a scazut cu 0,55%, intr-o piata linistita si in care majoritatea investitorilor au continuat sa adopte pozitii de asteptare, iar tranzactiile cu actiunile Fondului Proprietatea (FP) si SIF Moldova (SIF2) au asigurat mai mult de jumatate din rulajul de doar 11,5 milioane lei.

Social

Citeste si:
Economia Circulară și Tehnologia de Ultimă Generație. Cum își...
Economia Circulară și...

Numarul familiilor care au beneficiat de ajutoare sociale in perioada 1 ianuarie - 30 septembrie 2012 a fost cu 2,1 la suta mai mare comparativ cu perioada similara a anului trecut, suma platita fiind cu 5,3 la suta mai mare, se arata intr-o analiza realizata de Ministerul Muncii.

Romania nu mai apare in aceasta toamna in cataloagele tiparite de TUI, iar acesta este un semnal negativ, a declarat luni intr-o conferinta Corina Martin, presedintele ANAT, care a aratat ca negocierile au fost purtate exclusiv intre operatorul german si MDRT.

ANAT intentioneaza sa organizeze slujbe cu preoti de Paste in hotelurile de la mare, initiativa pe care Patriarhia o considera o dovada de lipsa de respect fata de Biserica.

Doi agenti de politie au fost deferiti justitiei pentru arestarea ilegala si cercetarea abuziva a unui barbat pe care l-au batut pentru a recunoaste un furt, in urma loviturilor primite suspectul a decedat, informeaza Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ).

Citeste si:
Israelul își retrage diplomații din Turcia
Israelul își retrage...

Ministrul Administratiei si Internelor, Mircea Dusa, a anuntat, luni, ca a fost deschis un dosar penal in cazul mai multor luptatori DIAS din cadrul Politiei Judetene Constanta, implicati recent intr-un scandal legat de publicarea unor fotografii considerate compromitatoare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.