Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca dupa ce se va intoarce de la Bruxelles va avea o intalnire cu presedintele Traian Basescu, cel mai probabil miercuri, pentru a-l informa asupra negocierilor purtate si pentru a discuta despre mandatul participarii la Consiliul European.

Potrivit MEDIAFAX, Ponta a fost intrebat cand va avea discutia cu seful statului privind mandatul participarii la Consiliul European si care dintre cei doi va reprezenta Romania.

"Cu presedintele in mod sigur il voi cauta si ne vom si intalni poimaine (n.r.- miercuri). Eu maine (n.r.- marti) sunt la Bruxelles si am stabilit foarte clar ca dupa ce ma intorc de la Bruxelles il voi informa asupra ultimelor evolutii privind negocierile si sigur, domnia sa va decide daca imi da mandatul sa particip sau nu. E un lucru pe care Curtea Constitutionala l-a pus in mana presedintelui si nu am cum sa contest, chiar daca nu mi se pare neaparat corecta decizia", a explicat Ponta.

Presedintele Traian Basescu si primul-ministru Victor Ponta au stabilit, saptamana trecuta, in ceea ce priveste exercitiul bugetar al UE 2014-2020, ca urmeaza sa aiba o noua intrevedere dupa participarea premierului la intalnirea "Prietenilor coeziunii", conform unui comunicat al Administratiei Prezidentiale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.