Traian Basescu a apreciat, in intrevederea cu delegatia FMI, CE si BM, ca demagogia politica a blocat multe dintre investitiile care ar fi putut asigura noi locuri de munca si crestere economica, el facand referire la exploatarile de cupru si aur, precum si a altor resurse naturale.

"Pe de o parte, avem aceasta rezerva a fondurilor europene, dar avem si alte posibilitati aici. Sunt multe investitii care au fost blocate de demagogia politica. Nu putem privi la crestere economica bazandu-ne doar pe fondurile UE, care trebuie absorbite oricum, dar, pe de alta parte, avem acum mult cupru, aur si alte resurse a caror exploatare a fost oprita acum 10 ani din cauza costurilor ridicate comparat cu preturile din piata ale resurselor naturale. Dar acum situatia s-a schimbat complet, putem crea cu resursele noastre noi locuri de munca, aceasta fiind de fapt cheia", a afirmat Basescu, potrivit MEDIAFAX.

El a subliniat ca demagogia trebuie lasata deoparte cand este vorba de interesul national privind marirea numarului de angajati din Romania, care sa asigure reducerea deficitelor de la fondurile de pensii si de asigurari de sanatate.

"Nu vom acoperi deficitul de la fondul de pensii pana nu vom creste numarul locurilor de munca din Romania. Nu vom acoperi nici deficitul de la fondul de asigurari de sanatate pana nu vom creste numarul angajatilor din Romania. Aici este problema, cum sa cream locuri de munca, cum sa lasam demagogia in afara interesului national de a crea locuri de munca", a afirmat Basescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.