Raed Arafat a declarat, joi, ca a acceptat postul de ministru al Sanatatii doar pentru a asigura o continuitate la minister, el afirmand ca nu doreste sa ocupe aceasta functie si dupa alegerile parlamentare.

"Domnul Ponta a fost ministru interimar si eu am avut o delegatie la minister, Constitutia nu permite sa fie numit un al doilea ministru interimar si atunci solutia a fost si dupa cea mai buna analiza, sa avem continuitate la minister. Am acceptat postul de ministru pana la alegeri pentru a putea sa asigur continuitate si sa reusim sa implementam cateva idei din cele pe care le-am tot spus in ultima luna: respectiv spitalele de urgenta, planurile de investitii, cu finantarea, astfel incat sa nu existe o intrerupere. Ar fi durat prea mult daca ar fi venit o noua conducere, iar pana sa se adapteze veneau din nou alegerile", a declarat Arafat, potrivit rtv.net.

De asemenea, fondatorul SMURD a spus ca nu are de gand sa continue ca ministru si dupa alegeri.

"Daca propunerea era pentru doctorul Arafat decizia ar fi fost sa stau deoparte, asta era decizia normala pentru cineva care se uita la interesul personal. Nu am de gand sa continui ca ministru. Postul de ministru, am zis de la inceput, ca nu este ceea ce imi doresc, ministrul Sanatatii ar trebui sa fie o persoana politica care sa reprezinte politica Guvernului. Ce pot face eu ca si alti experti este sa fiu langa ministrul Sanatatii, sa-l sprijin pe diferite domenii", a mai adaugat Arafat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.